Administratīvā rajona tiesa atteikusies pieņemt no amata atceltās līdzšinējās Ventspils Augstskolas (VeA) rektores Gitas Rēvaldes pieteikumu, ko viņa bija iesniegusi, lai pārsūdzētu Ministru kabineta (MK) rīkojumu par Kārļa Krēsliņa apstiprināšanu VeA rektora vietas izpildītāja amatā.

Šo Administratīvās rajona tiesas lēmumu ir iespējams pārsūdzēt 14 dienu laikā Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departamentā, norādīja Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nama pārstāvis Jānis Sokolovskis.

Tiesa atteikusi pieņemt Rēvaldes pieteikumu, pamatojot šo lēmumu ar Administratīvā procesa likuma 191.panta 1.daļas 8.punktu, kas paredz tiesneša tiesības atteikties pieņemt pieteikumu, ja to iesniegusi persona, kurai nav tiesību iesniegt šādu pieteikumu.

Rēvaldes pieteikums par šī MK rīkojuma atcelšanu tiesā nav pieņemts, jo viņa ir atcelta no VeA rektores amata ar VeA Satversmes sapulces 25.maija lēmumu, savukārt MK ar 22.jūnija rīkojumu atbilstoši Augstskolu likuma 17.panta septītajā daļā noteiktajam iecelis rektora vietas izpildītāju, ņemot vērā, ka rektore no amata bija atcelta. Tādējādi tiesneses ieskatā ar šo MK rīkojumu pieteikuma iesniedzējas tiesības vai tiesiskās intereses netiek skartas, skaidroja tiesneses palīgs Sokolovskis.

Kā ziņots, VeA Satversmes sapulce 25.maijā lēma par izglītības iestādes rektores Rēvaldes atcelšanu no amata saistībā ar uzticības zaudēšanu. Savukārt valdība 21.jūnijā par VeA rektora vietas izpildītāju apstiprināja augstskolas mācību prorektoru Kārli Krēsliņu.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -4
    es 12.07.2016, 12:48:20

    Rēvaldes kompetence tika apšaubīta vēl tad, kad notika Irbenes radioteleskopa antenu pacelšana:

    Madars Berzins: tante tomēr nesagaidīja klusībā, kamēr antenu novieto ar precizitāti 2mm
    Madars Berzins: Rēvaldes kundze astronomijā kaut ko īsti, laikam, līdz galam tomēr nedaudz ļoti nesaprot.
    Madars Berzins: Tik slimu murgu par kosmosu sen nebiju dzirdējis
    Gundars Korāts: Madar, ņirgāties nav grūti. Rēvaldes kundze vērsa uzmanību uz kosmosa tehnoloģiju integrāciju dažādos mūsdienu tehnoloģiskajos servisos, tai skaitā pozicionēšanu (GPS), telekomunikāciju.
    MartinPFoto: Tev izmatrikules ar pirmo kartas nummuru
    Madars Berzins: Nenoliedzami, ka Rēvaldes kundze pateica to ko vajadzēja pateikt, un teiktais bija ļoti pat saturīgs. Vienkārši nevajadzēja to izskaistināt ar izdomājumiem no jomas, kurā viņa jūtami neorientējās.
    Gundars Korāts: Madar un pārējie! Jūs komentējat Ventspils Augstkolas profilā, ko pēc lasa un lasīs visi mācībspēki. Tie, kas ir studenti, parādiet sevi no labās puses un novērtējiet modernizāciju!
    Madars Berzins: Lieliski, tad vēlreiz kā LU fizmatu maģistrs daru zināmu, ka uzskatu, ka Rēvaldes kundzei nevajadzēja aizrauties ar izdomājumiem no astronomijas jomas, jo acīm redzami tā nav viņas stiprākā puse.

  • -4
    norge 14.07.2016, 07:27:36

    interesanti kapec ventas bals neraksta par vitilina kunga tiesas procesu ar to kas dzivo ostgala ? kadu lemumu piesprieda 2 tiesas instance

  • -4
    gunta 17.07.2016, 17:11:41

    Kur palicis Venta satelīts? Vai jau lido kosmosā? Visi gali ūdenī? Tāpēc jau rektore nederēja, ka pārāk daudz ko saprata no kosmosa. Cik var lasīt no cv - fizikas doktore, augstskolu beigusi ar sarkano diplomu.

  • -4
    gunta 17.07.2016, 17:14:10

    Starp citu, Rēvalde nav atcelta, jo Ministru kabinets nav lēmis par atcelšanu. Krēsliņš vienkārši ir vietas izpildītājs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: