Piltenes vidusskolu, kur šajā mācību gadā nav 10. un 11. klases, visticamāk, nāksies reorganizēt par pamatskolu, atzina Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Mačtams.

Piltenes vidusskolas 12. klasē šogad mācās astoņi skolēni. Pēdējos divus gadus skolā nav atvērta 10. klase. «Ja nenotiks brīnums, visticamāk, 10. klasi neatvērs arī nākamgad,» prognozēja Mačtams. Pamatskolas vecāko klašu posmā klasē vidēji mācās ap 15 skolēnu - no pieredzes zināms, ka visi 9. klases beidzēji neturpina mācības vidusskolā, līdz ar to neesot īpaša pamata cerēt, ka 10. klases atvēršanai Piltenes vidusskolā būs pietiekams skolēnu skaits.

2018. gada pavasarī Piltenes vidusskolā plānota akreditācija, un līdz tam pašvaldībai būšot jāizšķiras, vai skolu reorganizēt par pamatskolu jau no nākamā mācību gada, pieņemot lēmumu līdz februārim, vai tomēr vēl pagaidīt. «Protams, psiholoģiski vieglāk lemt par reorganizāciju ir tad, kad skolā vairs nav nevienas vidusskolas klases,» atzina Mačtams.

Ventspils novadā vidusskola ir arī Ugālē, kur audzēkņu ir vairāk - 10. un 11. klasē pa 12 audzēkņiem, bet 12. klasē - 16 skolēni. Pašreizējos kritērijus vidusskolas klašu atvēršanai skola var izpildīt, un esot arī pietiekami liels skaits pamatskolas vecāko klašu skolēnu, kuri varētu turpināt mācības vidusskolā.

Skolu tīkla sakārtošanā mūsu fokuss ir uz vidusskolas posmu, jo nav iespējams nodrošināt labu izglītību mazās vidusskolās, iepriekš intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Andra Alite 20.09.2017, 23:18:22

    Agri vai vēlu tas būtu noticis...

  • 0
    Nif nifs 22.09.2017, 10:24:41

    žēl gan, par katru skolu žēl. Mazās skolās reizēm patveras tie, kuriem pilsētas lielo skolu sistēma nav izturama. Arī fakts.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: