23. septembrī plkst. 11. Jūrkalnes pagasta Ugunspļavā sāksies biedrības "Maģie suiti" rīkotais kultūras pasākums "Ābols brauc precībās suitu gaumē".

Par precību norisi rūpēsies etnogrāfiskais ansamblis "Maģie suiti", par lustīgu kāzu noskaņu – vidējās paaudzes deju kolektīvs "Usma" un citi tuvāki un tālāki viesi, savukārt par jestrām kāzu dejām gādās pūtēju orķestris "Ugāle".

Svētku laikā apmeklētāji varēs nogaršot dažādus ēdienus no suitu bagātīgā recepšu pūra. Piedāvājumā būs gan senatnīgi, gan stilizēti ēdieni, kas gatavoti, izmantojot galvenokārt ābolus un kartupeļus. Piemēram, varēsiet pagaršot sklandraušus Jūrkalnes gaumē, kur pildījumam burkānu vietā būs izmantoti āboli. Lai pasākums būtu krāšņāks, notiks arī tirgošanās, kur varēs nolūkot dažādus lauku labumus un mājamatniecības izstrādājumus.

Organizējot šos svētkus, biedrība "Maģie suiti" vēlas atgādināt, cik bagātīgs suitu pusē ir senatnīgo ēdienu klāsts, par kuru daudzi jaunie pat nenojauš, kā arī veicināt Jūrkalnes pagasta kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu un tūrisma attīstību, jo pasākumā aicināti piedalīties ne tikai Ventspils novada iedzīvotāji, bet arī viesi no citām vietām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: