15. septembrī īpašumā "Krustceles" Usmas pagastā, kur līdz šim atradās biedrības "Cilvēks cilvēka labā" sociālo pakalpojumu centrs, sāks darboties sabiedriskā labuma organizācija "Latvijas Sarkanais Krusts", turpinot sniegt ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.

Centrā atrodas 30 cilvēku, un, mainoties nomniekiem, viņi paliks aprūpes iestādē.

Ventspils novada domes deputāti pieņēma lēmumu īpašumu "Krustceles" nodot bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Latvijas Sarkanais Krusts", jo iepriekšējie nomnieki, biedrība "Cilvēks cilvēka labā", vairākus gadus novēloti norēķinājās ar pašvaldību par saņemtajiem pakalpojumiem, nepildīja Labklājības ministrijas pārstāvju uzdevumus, bija pazeminājusies sociālo pakalpojumu kvalitāte.

"Mēs vēlējamies ne tikai uzlabot centrā pieejamo pakalpojumu kvalitāti, bet arī nodrošināt darbavietas mūsu novada iedzīvotājiem," norāda Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, "tādēļ meklējām nomnieku, kas varētu turpināt sniegt sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus. "Latvijas Sarkanais Krusts" sevi ir veiksmīgi pierādījis bijušajā Landzes pansionātā Piltenes pagastā. Cerams, viņiem veiksies arī Usmā."

Īpašumā "Krustceles" celtās ēkas ekspluatācijā nodotas 1989. gadā. Telpās nepieciešami uzlabojumi, pielāgojot tās sociālās aprūpes iestādēm izvirzītajām prasībām. Ventspils novada pašvaldības Sociālais dienests noslēdzis pakalpojumu līgumus par 15 personu uzturēšanos centrā, tikpat cilvēku iestādē ievietoti no citām pašvaldībām vai arī par tiem maksā privātpersonas. Sakārtojot telpas, klientu skaitu centrā varētu palielināt līdz 45, uzskata Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    lasma 2 13.09.2017, 11:41:27

    jauki, ka ir cilvēki kuriem rūp vecie cilvēki, tik izklausās tā kaut kā nepareizi, jo iepriekšējā saimniece, kuru pašvaldība neatbalstīja,( zinu jo esmu strādājusi pašvaldībā, parasti bija teiciens mums tad uzņēmums nav vajadzīgs), ir pašvaldībai regulāri kavējusi maksājumus, tad Sarkanajam krustam viss pa velti. Mucenieka kungs tad ka tas sanāk

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: