Šovasar Baznīcu nakts pasākumi notiks 190 dievnamos, akcijā iesaistījušās arī Ventspils novada draudzes.

Piltenes luterāņu baznīcā 2. jūnijā, tāpat kā visā Latvijā, plkst. 17.50 skanēs zvani, pēc tam uzrunu teiks mācītājs Elmārs Derzāvis. Draudzes svētdienas skolas bērni rādīs ludziņu "Debesu motelis", dziedās un muzicēs Piltenes Mūzikas skolas audzēkņi un pasniedzēji, Ilgas Pornieces un Margitas Kronbergas izpildījumā skanēs ērģeļmūzika, bet Lilitas Ozolas izpildījumā ierakstā – Piltenes ērģeļu atskaņojums. Uzstāsies ansambļi "Ziedu laiks", "Dzimtais krasts", kora "Lība" pārstāves,. Pēc lūgšanas "Mūsu Tēvs" būs stāstījums par Bībeles tulkojumiem latviešu valodā un jauno dziesmu grāmatu. Vakara izskaņā notiks Tezē kopienas lūgšanas, klātesošos aicinās iesaistīties kopīgā dziedāšanā. Pasākuma laikā varēs uzkāpt baznīcas tornī un fotografēt ērģeles, dievnams būs izgaismots.

Usmas luterāņu baznīcā, kad būs izskanējuši zvani, uzrunu teiks mācītājs Ainārs Kostanda, Paula Mališeva izpildīs dziesmu, bet draudzes priekšniece Elana Jurgena, mācītājs Uģis Brūklene un Harina Brūklene stāstīs un rādīs filmu par desmit Usmas baznīcas celšanas gadiem. Notiks kristīgās dzejas lasījumi, skanēs baznīcas kopdziesmu apdares. Būs iespēja meditēt sveču gaismā, ieklausīties Bībeles lasījumos, mācītājs Ainārs Kostanda vadīs lūgšana par Latviju, koncertā uzstāsies Talsu evaņģēliski luteriskās draudzes koris "Coram Deo" Raimonda Felša vadībā. Pasākumā izskaņā paredzēta sadraudzība un mielasts.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Novadnieks 30.05.2017, 10:38:22

    No kura laika kristieši meditē?Vai tiešām jums visi līdzekļi labi,lai nedraud aiziešana pa burbuli?

  • -3
    Latvija pāri visām! 30.05.2017, 18:57:39

    Tas katra paša, arī tevis, ziņā - aiziet pa burbuli, vai ne.
    Pagaidām, redzu, tavs burbulis ir diezgan uzpūsties:)

  • 0
    Ventiņheiteris2 01.06.2017, 17:20:49

    Varu saderēt, par ko būs lūgšana "Mūsu Tēvs" - turpini valdīt, tik atmet mums arī kaut ko!

  • 0
    huligāns 10.07.2017, 08:47:16

    Kārtējās propogandas no ''iedomātā drauga '' ticīgajiem

  • 0
    huligāns 10.07.2017, 08:48:35

    Pēc tam brīnās ,kapēc pilsētā kāds vairāk pamanās pareklamēt pentagrammas utt , ak kungs! pilsētā ir sātanisti! slēpies zem segas!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: