4. maijā 45 pierobežas pašvaldībās stādīs ozolus, tā iesaistoties akcijā "Apskauj Latviju". Akcija notiks arī Ventspils novada Jūrkalnē, Užavā, Vārvē un Tārgalē. Daudzos pagastos šajā dienā goda vietā liks balto galdautu, tā svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas svētkus.

Jūrkalnē ozolu stādīs vectēvs Arvīds Bērziņš un mazdēls Krišs Antonovičs, uzstāsies folkloras kopas "Maģie suiti" un "Suitu vīri", tādējādi akcentējot suitu tradīciju nozīmi. Užavas pagastā atbildīgais pienākums uzticēts Ventspils novada domes priekšsēdētājam Aivaram Muceniekam, svētku noskaņu šajā vietā radīs folkloras kopas "Pūnika" un sieviešu vokālā ansambļa "Saiva" dziedātājas. Vārvē ozolus stādīs Krūmiņu ģimenes trīs paaudzes, pasākumā piedalīsies mazpulcēni, jaunsargi, zemessargi, dejos vidējās paaudzes deju kolektīva "Vāruve" dalībnieki, dzeju runās gan skolēni, gan seniori. Savukārt Miķeļtornī akcijā iesaistīsies Tārgales pagasta pārvaldes vadītājs Mārcis Laksbergs, ar dziesmām viņam palīdzēs folkloras kopu "Kāndla" un Piški kāndla" dziedātāji.

Akcija "Apskauj Latviju" iecerēta, lai stiprinātu Latvijas tautas vienotības un piederības izjūtu, izveidojot garīguma sardzi un iestādot ozolus Latvijas robežpilsētās, pagastos vai pierobežas teritorijās. Pie katra koka būs īpaša norāde, kas apliecinās, ka tas ir Latvijas simtgades ozols.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: