21. janvārī ar Ziru amatierteātra izrādi "Kā barons precas" un balli Jūrkalnē svinēs atjaunotā tautas nama piecu gadu jubileju, kurā spēlēs grupa "Neoplāns."

Izrāde sāksies plkst. 17, balle – plkst. 21, bet plkst. 23 ieradīsies vakara īpašie viesi – grupa "Montana".

Būve, kurā atrodas Jūrkalnes tautas nams, celta 1875. gadā. Tolaik tur bijis krogs un zirgu stadula. 1905. gadā krogs izdemolēts. Vīrs, uzvārdā Ozoliņš, kas bijis muižas rentnieks un saimniekojis krogā, no uztraukuma drīz vien nomiris. Nodarīto skādi muižai atmaksājis kalps, kurš pēc tam apprecējis atraitnēs palikušo Ozoliņa sievu. Pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados ēkā izveidots tautas nams, un arī tagad tā ir vieta, kurā notiek dažādi kultūras pasākumi.

Tautas nama vadītāja Kristīne Skrulle ir organizējusi laikmetīgās un klasiskās mākslas izstādes, seminārus un konferences, tautas namā var skatīties kino, notiek amatierteātra mēģinājumi, koncerti un balles. Senajā būvē saglabājies manteļskurstenis, ko labprāt apskata arī Jūrkalnes viesi, jo šis pagasts ir viens no tūristu iecienītākajiem galamērķiem. Jau šogad tautas namā ierīkos "Vētru muzeju", kas būs vienīgā šāda veida iestāde Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: