Lauku atbalsts dienests apstiprinājis Ventspils novada pašvaldības iesniegto projektu "Vārves pagasta Zūru stadiona jaunbūve Ventavas ciemā". Līdzekļus projekta realizēšanai piešķirs Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai.

Projekta budžets ir 375 137,02 eiro, pašvaldības finansējums – 330 137,02 eiro. Projektu paredzēts ieviest no 28. jūnija līdz 15. decembrim.

Paredzams, ka jaunajā stadionā būs skrejceļš, tāllēkšanas bedre, futbola un volejbola laukums. Pagaidām Vārves pagasta iedzīvotājiem nav sporta stadiona, kurā varētu nodarboties ar dažādām sportiskām aktivitātēm, bet cilvēku, kas vēlas sportot, ir daudz. Pagastā dzīvojošie bērni un jaunieši regulāri iegūst godalgas dažāda līmeņa sporta sacensībās, lielākie panākumi ir tieši vieglatlētikas disciplīnās. Pagasta iedzīvotāji ar labiem rezultātiem piedalās arī maratonos, pusmaratonos, stipro skrējienā un citās valsts mēroga aktivitātēs. Katru gadu Vārves pagastā organizē pagasta svētkus, kuros notiek sporta sacensības. Iedzīvotāji vēlas sportot arī brīvajā laikā, pagaidām šim nolūkam izmantojot nepiemērotas kvalitātes un drošības standartiem neatbilstīgas vietas. Lai sporta dzīve Vārves pagastā būtu vēl aktīvāka, nepieciešams sporta stadions ar skrejceļu, tāllēkšanas bedri, futbola un volejbola laukumu. Paredzams, ka jaunajā Zūru sporta stadionā varēs rīkot tikai vietēja, bet arī reģionāla mēroga sacensības.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: