Ventspils novadā vairākos pagastos notiks barikāžu laika atceres pasākumi.

Piemēram, Piltenē 20. janvārī Kultūras namā varēs noskatīties Zigurda Vidiņa filmu "Tēvu barikādes", bet pēc tam piltenieki dosies laukā, lai, malkojot siltu tēju, sildītos pie atmiņu ugunskura un atcerētos 1991. gadā piedzīvotos mirkļus. Kultūras nama vadītāja Ārija Vīksne uzrunājusi Piltenes vidusskolas vēstures skolotāju, aicinot viņu mācību stundās pievērsties barikāžu laika tēmai: "Mēs ar pilteniekiem runājām, ka Rīgā pieredzētos vēsturiskos notikumus varbūt varētu atcerēties apaļos gados, tomēr viņi teica, ka piemiņas ugunskurs jādedz katru gadu, tāpēc pulcēsimies arī šoreiz."

Arī Ances kultūras namā 20. janvārī rādīs dokumentālo filmu "Tēvu barikādes", savukārt Ances bibliotēkā iekārtota tematiska literatūras izstāde "Ar ticības spēku". Ugāles pagastā barikāžu atceres pasākums sāksies pie tautas nama "Gaisma", kur vietējā amatierkolektīva aktieri un jauktā kora "Eglaine" dalībnieki būs sagatavojuši 20 minūšu garu uzvedumu, uzrunu teiks Ugāles pagasta pārvaldes vadītāja Helēna Mendrišora, barikāžu dalībnieki pastāstīs savas atmiņas, bet pēc tam visi dosies uz tautas namu, lai pie kafijas tases noskatītos filmu "Tēvu barikādes".

Arī Vārves pagastā 20. janvārī notiks barikāžu atceres dienai veltīta pēcpusdiena "Tavs stāsts ir Latvijas brīvības stāsts". Pasākums notiks pie Zūru muzeja, pie ugunskura sildīties uzaicināti ne tikai barikāžu dalībnieki, bet arī Zūru pamatskolas 7.–9. klašu audzēkņi, lai ieklausītos aculiecinieku stāstos par norisēm, kas pirms 26 gadiem notika Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: