Sniega tīrīšana notiek arī Ventspils novadā, tiesa pagaidām galveno uzmanību veltot svarīgākajiem ceļiem, centriem un reaģējot uz palīgā saucieniem no pamatīgi ieputinātajiem.

Lai noskaidrotu kāda situācija ar putināšanu un saputinātā tīrīšanu ir Ventspils novadā, ventasbalss.lv sazinājās ar vairākiem pagastiem un vienīgo novada pilsētu Pilteni. Novadā galvenā uzmanība tiek veltīta pagastu centriem, kuros sniegs tiek tīrīts gan ar tehniku, gan roku spēku. Piemēram, Ances pagasta pārvaldes vadītāja Aira Kajaka pastāstīja, ka vispirms ar traktoriņu iztīrīti svarīgākie ceļi pagasta centrā, bet lielākais traktors bija gatavs doties palīgā, ja tiks saņemts palīgā sauciens no cilvēkiem, kas ieputināti un, piemēram, netiek uz darbu. Līdzīga situācija bija Zlēkas, kur nopietnāku tīrīšanu uzsāka tikai pēc pulksten 8 rītām. «Putenis turpinās, sniega ir daudz, bet naudas ir tik, cik nu tās ir, tāpēc nevar atļauties tīrīt sniegu visas snigšanas laikā. Taču tīrītāji ir gatavībā un, ja būtu kāds signāls, protams, dotos palīgā,» skaidro Zlēku pagasta pārvaldes vadītāja Daiga Cekule.

Divas tehnikas vienības tīra Piltenes centru un pamazām apgūst arī mazākos ceļus. Komunālās saimniecības vadītājs Aigars Kress pastāstīja, ka nācies arī izrakt sniega gūstā nonākušos, taču skaidrs, ka uzreiz iztīrīt visu saputināto nav iespējams, jo snigšana un putināšana turpinās. Labas ziņas saņemtas no Ugāles, kur krietni pastrādāts gan pagasta centrā, gan uz mazākiem ceļiem, jo ventasbalss.lv aptaujātie autobraucēji atzina, ka lielu sarežģījumu braukt pa tiem jau darba dienas sākumā nav bijis.

Novads gan nesastāv tikai no pašvaldībai un pagastiem piederošiem ceļiem, un tajos situācija arī ir dažāda. Pagastos stāsta, ka kaut kāda kustība notiek arī tajos, taču tā sākusies salīdzinoši nesen. Piemēram, Ventspils-Piltenes ceļš esot iztīrīts jau laicīgi, sniegs nošķūrēts arī ceļā no Kuldīgas šosejas līdz Zlēku centram, taču tā pati Kuldīgas šoseja Ventspils pusē greideri līdz darba dienas sākuma vēl, šķiet, redzējusi nebija.

Kā liecina sadalestikls.lv ievietotā elektropadeves atslēgumu karte, sniegputenis Ventspils novadā problēmas nav radījis.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Elviss22 05.01.2017, 11:07:01

    Autoceļš no Lečiem, Kuldīgas virzienā greideri nav redzējis vēl šorīt, ja neskaita to, ka vakar ar greideri devās mājas Lečos dzīvojošais greiderists, bet pārvietojās pa aizpūsto ceļu ar paceltam lāpstām.

  • 0
    Nif nifs 05.01.2017, 14:10:05

    Tu pietiekami skaļi nesauci palīgā. Jo " Novadā tīra svarīgākos ceļus un reaģē uz palīgā saucieniem" ;)

  • 0
    Elviss22 05.01.2017, 14:40:10

    Lielās kupenas pie "Bajāriem" arī ir uz svarīga ceļa, jo tas ir uz Ventspils - Kuldīgas autoceļa.

  • -1
    Bardaks 05.01.2017, 18:44:08

    ievai- tavs mīļais greiderists ir pensijā un ar greideri sen vairs nepārvietojas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: