Šī būs jau 21. reize, kad Piltenē notiks labdarības akcija "Rūķis". Dāvanas, kas tiks pasniegtas 16 vientuļajiem senioriem un personām ar īpašām vajadzībām, Piltenes vidusskolā var iesniegt līdz 15. decembrim, bet rūķu komanda ceļā dosies 16. decembrī.

Rūķu vidū būs Piltenes vidusskolas pedagoģe Zane Pamše un trīs audzēkņi, kuri ne tikai pasniegs pilsētnieku sarūpētās veltes, bet arī noskaitīs apdāvināmajiem kādu dzejolīti un pārsteigs viņus ar nelielu muzikālu priekšnesumu.

Tradīcija sveikt seniorus radās vēl tad, kad Piltenē bija humanitārā skola un tās direktore Zane Pamše kādā laikrakstā izlasīja par labdarības akciju, kas tika nosaukta par "Rūķi": "Mums šis nosaukums iepatikās, aizņēmāmies to un arī paši sākām domāt par labdarību. Pirmajos gados apciemojām visus Piltenes seniorus, bet ar laiku devāmies pie vientuļajiem un personām ar īpašām vajadzībām. Jāsaka, ka piltenieki ir atsaucīgi un labprāt iesaistās akcijā, sarūpējot sveces, ievārījumus, medu, adījumus, pašdarinātas kartītes, saldumus un citas lietas, kas svētkos varētu iepriecināt cilvēkus, kas dzīvo vieni. Mūs vienmēr atbalsta arī vietējā aptieka, nūjotāji, Mūzikas skola, paldies visiem, kas padomā par mūsu pilsētas vientuļajiem cilvēkiem, lai viņi Ziemassvētku laikā sajustu mūsu sirds siltumu."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: