"Zaļo sertifikātu" saimniekiem nākamā gada 12.janvārī Rīgas pilī pasniegs Valsts prezidents Raimonds Vējonis un "Lauku ceļotāja" prezidente Asnāte Ziemele.

"Zaļo sertifikātu" plānots pasniegt 35 lauku tūrisma saimniecībām, viena no tām ir Ventspils novada viesu māja "Usma". "Zaļā sertifikāta" saimniecību vērtēšana notiek ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu.

"Zaļais sertifikāts" ir vides kvalitātes zīme lauku tūrisma saimniecībām, kurās ievēro "zaļas" saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu. Kritēriji ir stingri, un sertifikāta piešķiršanu apstiprina īpaša vides un tūrisma ekspertu komisija, kas darbojas Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas pārraudzībā. Sertifikāts tiek piešķirts uz trim gadiem, pēc tam notiek atkārtota apsekošana un sertifikāta pagarināšana.

Lauku tūrisma naktsmītnēs, kurām piešķirts "Zaļais sertifikāts", viss rūpīgi pārdomāts, lai saimniekošana būtu draudzīga videi un vienlaicīgi - atpūta ērta un patīkama cilvēkam. Sertificētās saimniecības zaļā un veselīgā dzīvesveida piekritējiem atpazīstamas ar zīmola nosaukumu "Zaļās brīvdienas".

"Lauku ceļotājs" ir vecākā un spēcīgākā lauku tūrisma organizācija Latvijā, dibināta 1993.gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotāja" biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: