22. oktobrī Puzes pamatskola svinēs savu 40 gadu jubileju, kas būs arī skolas bijušo audzēkņu un pedagogu salidojums.

Skolu vēsture Puzes pagastā sākās 1863. gadā, kad izveidoja piecu klašu pamatskolu, kura bija atvērta 93 gadus. Dažādos laikos pagastā darbojušās arī citas pamatskolas: Annahites (Stiklu) fabrikas, Puzenieku muižas un Treibeju ciema teritorijā. 1971. gadā Puzes pagastā likvidēja pamatskolu, kas no 1922. gada bija atvērta Puzenieku muižas ēkā. Toreiz skolēni devās mācīties uz Popi, Dundagu un Ugāli. Lai saglabātu kolhoza "Blāzma" darbaspēku un attīstītu ražošanu, 1975. gadā kolhoza biedru pilnsapulcē pieņēma lēmumu būvēt jaunu skolu ciemata centrā. Zvans uz pirmo mācību stundu šajā ēkā iezvanīts 1976. gada 1. septembrī.

Puzes pamatskolas pirmā direktore Lia Kantiņa vadīja skolu divus mācību gadus, tad skolas vadību uz diviem gadiem pārņēma Līvija Praznicāne. Pēc tam 18 mācību gadus direktors bija Andris Lindbergs, bet kopš 1999. gada augusta Puzes pamatskolu vada direktore Nellija Sileviča.

Aicinoši un filozofiski skan četrdesmitā skolas jubilejas salidojuma logo: "Tāpat kā putniem, arī cilvēkiem reizēm rodas vēlme salidot vienuviet." Puzes pamatskola 22. oktobrī gaida savus bijušos skolotājus, absolventus, pagasta un novada sadarbības iestāžu vadītājus, lai kopīgā pasākumā rastu jaunu elpu tālākam ceļam.

Pasākums sāksies plkst. 18.00

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: