Šī gada agrā pavasarī aizsākās Popes estrādes atdzimšanas stāsts. Vispirms vairākas talkas pulcēja Popeskalna draugus un pašu spēkiem ilgus gadus klusējušās un postā aizlaistās, bet savulaik slavenās estrādes teritorija, tika atkarota dabai un īsā laikā pielāgota koncertam, kas izskanēja augustā, pulcējot dziesminiekus no visas Latvijas.

Biedrības “POPES MUIŽA” iniciatīva atkal ieskandināt unikālo estrādi, rīkojot pirmo dziesminieku festivālu “VĀRTI” Kurzemē, guva visplašāko atbalstu LMT projektu konkursā “LMT Latvijai” Ventspils novadā un finansējumu 2000 eiro apjomā. Tas palīdzēja pielāgot skatītāju vietas šīs vasaras koncertam, kā arī bija iespēja algot tehniku un cilvēkus, lai demontētu bīstamākās betona konstrukcijas, kas skatītāju vietās bija palikušas pēc veco koka soliņu nojaukšanas.

“Šis process tika uzsākts jau pavasarī, sākot sabiedriskās aktivitātes un organizējot talkas. Mēs izdarījām to, ko cilvēki var izdarīt ar savām rokām, grābekļiem, slotām un zāģiem.  Vēlāk šīs atlikušās konstrukcijas tika attīrītas no apauguma un uz tām izvietoti pārvietojami koka soliņi, tādejādi iekārtojot skatītāju vietas, lai dziesminieku festivāls Popē varētu notikt jau šogad,” stāsta biedrības “POPES MUIŽA” valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vašuks..

Spītējot laika apstākļiem, kas netipiski augustam šogad bija lietaini, Popes estrāde tika sagatavota dziesminieku uzņemšanai un atkal skanēja. Estrādē uzstājās tādi tautā iemīļoti mūziķi un atmodas simboli kā Ieva Akuratere, austrasbērni un daudzi citi dziesminieki no Kurzemes un visas Latvijas, to skaitā leģendārais Haralds Sīmanis.

Pēc ilgu gadu klusuma VĀRTOS Popes estrāde skanēja skaisti un tāli.  Dziesminieki katrs uz savām mājām no Popes veda stāstu par vietu Kurzemes mežu ielokā, kalna galā un ir iedvesmoti nākamajā gadā Popē tikties atkal.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kuršu skaistule 04.10.2016, 14:21:27

    Šovasar kādudien ar ģimeni veltījām vienu pēcpusdienu, lai aizbrauktu un pastaigātos pa Popi. Vecais ceļš, aleja, kalnā baznīca, muiža ar skaisto parku, tad līdz baronu kapenēm un estrādei. Svaigs gaiss un miers - tas, kāpēc atbraucām. Mums patika!
    Augusta sākumā gan vēl nelikās, ka estrāde ir gatava pasākumiem, tāpēc šajā video gribējās redzēt, kā estrāde izskatās tagad, kad ir sakopta. Bet vispār forši, ka tā vieta atdzimst, turklāt pateicoties tieši sabiedrībai, nevis ar rīkojumu no augšas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: