Vairāki Ventspils novada kultūras un tautas nami arī šoruden, tāpat kā pērn, vienu dienu būs atvērti vakarā un naktī. Tas notiks 7. oktobrī.

Zlēku kultūras namā plkst. 22 sāksies kino vakars, veltīts izcilā latviešu režisora Jāņa Streiča jubilejai, tādēļ būs iespēja noskatīties filmas "Teātris", "Mans draugs nenopietns cilvēks" un "Limuzīns Jāņu nakts krāsā". Kino varēs baudīt ērtos dīvānos pie Lagzdienes muižas ļaužu uzsauktās vīna vai sidra glāzes.

Ugālnieki kultūras naktij devuši nosaukumu "Dzīvo vesels". Plkst. 19 atklās Inas Jansones gleznu izstādi, Vaira Kārkliņa stāstīs, kas ir augu hidrolāti, bet Līga Reitere runās par zāļu tēju labvēlīgo ietekmi. Pēc tam ugālnieki klās saimes galdu, liekot uz tā dažādus gardumus un kopīgi gatavoto maizes zupu; sveču gaismā sāksies danči un skanēs dziesmas.

Vārves pagastā, Sporta un kultūras centrā "Zūras", plkst. 19 bērnu amatierteātris režisores Viktorijas Rebukas vadībā piedāvās teātra rotaļas, savukārt amatierteātra "Vārava" režisors Valdis Šmēliņš aicinās iesaistīties meistarklasēs, varēs noskatīties "Vāravas" aktieru iestudēto skeču. Pēc izrādes būs iespēja iepazīties ar Vārves pagasta amatierteātru aktieriem, režisoriem – varbūt kāds gribēs pievienoties aktieru pulkam!

Popē kultūras nakts sāksies plkst. 21. Kultūras nama amatu telpā kopā ar dāmu klubiņa dalībniecēm no rudens veltēm tiks gatavoti dažādi kārumi. Zālē notiks ballīte astoņdesmito gadu stilā, spēlēs DJ Normunds&Normunds. Telpā aiz skatuves jaunieši spēles zolīti, hallē radīs fotofilmu "Mēs svētkos un ikdienā", būs atvērts fotostūrītis, lai katrs, kas vēlas, var iemūžināt sevi.

7. oktobrī pasākumi notiks arī citās Ventspils novada kultūras iestādēs. Piltenes kultūras namā plkst. 22 sāksies balle, spēlēs grupa "Galaktika". Puzē plkst. 21 sāks skanēs pašdarbnieku koncerts, ballē spēlēs Artūrs Bānis, paredzēts lāzeru, ziepju burbuļu un sniega šovs.

Usmas tautas namā plkst. 20 Valdemārpils amatierteātris "Atspulgs" izrādīs Paula Putniņa lugu "Ar būdu uz baznīcu", savukārt Ances kultūras namā plkst. 22 sāksies rudens balle, par deju mūziku gādās Māris Lembers.

Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše paredz, ka kultūras namu nakts varētu kļūt par labu tradīciju un piesaistīt jaunus apmeklētājus kādam amatierkolektīvam, bet kāds varbūt turpmāk drošāk vērs kultūras iestāžu durvis un biežāk apmeklēs koncertus un izrādes.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kuršu skaistule 29.09.2016, 12:05:34

    Tieši šāda neparasta pieeja vilina cilvēkus uz kultūras namiem. Man patīk!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: