1. oktobrī Vārves pagasta Zūrās svinēs Bērnu rotaļu un attīstības centra "Tīne" 10 gadu jubileju

2006. gadā Bērnu un ģimenes lietu ministrija atbalstīja Vārves pagasta sociālo darbinieču Ingrīdas Jansones un Intas Silarājas izstrādāto projektu, piešķirot līdzekļus Bērnu rotaļu un attīstības centra iekārtošanai. 2006. gada 30. septembrī, klātesot Bērnu un ģimenes lietu ministram Ainaram Baštikam, kurš deva arī savu mācītāja svētību, svinīgi atklāja Bērnu rotaļu un attīstības centru "Tīne". Līdz 2009. gadam laiku ar mazajiem centra apmeklētājiem pavadīja četras pedagoģes: centra vadītāja Agrita Upīte, Inga Vecvagare, Irēna Ķude un Kristīne Kalniņa, kā arī apkopēja Vizma Kleinberga. Pēc tam "Tīnē" sāka strādāt Gunta Peterhofa, viņa vada centru arī tagad, piedāvājot bērniem iespēju spēlēt galda spēles, iet rotaļās, iesaistīties radošajās darbnīcās, mācīties dziedāt un dejot, gatavoties dažādiem pasākumiem, piemēram, Mātes dienai, Ziemassvētkiem, Mārtiņiem.

Divas reizes gadā centra apmeklētāji brauc ekskursijās un dodas pārgājienos, turklāt "Tīnes" apmeklētāji piedalās Vārves pagasta svētkos, kopā ar pieaugušajiem ejot gājienā, un Lieldienu pasākumā pie Zūru muzeja. Centrs ir domāts bērniem no 4 līdz 12 gadu vecuma, bet ziemas vakaros galda tenisu, novusu un galda hokeju spēlē arī pusaudži. Bērniem patīk arī tā dēvētā virtuves diena, kad viņi reizi nedēļā apgūst gatavošanas prasmes.

Ikdienā "Tīnē" uzturas 10–15 apmeklētāju, centrs atvērts katru darba dienu no plkst. 13 līdz 19. Gunta Peterhofa saka: "Liels atbalsts mums ir labā sadarbība ar Zūru bibliotēkas vadītāju Mārīti Ķīviti. Kopā ar viņu organizējam pasākumus, tematiskas pēcpusdienas, iesaistāmies Bērnu žūrijā, tādējādi veicinot bērnu intelektuālo attīstību un attīstot prasmi izdarīt secinājumus un analizēt. Par savu galveno uzdevumu "Tīnē" uzskatu iespēju ļaut bērniem lietderīgi pavadīt brīvo laiku, ar prāta spēlēm attīstīt loģisko domāšanu, radināt centra apmeklētājus iejusties kolektīvā un būt draudzīgiem, komunicējot citam ar citu."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: