1. septembrī Ventspils novadā uz skolu dosies 912 audzēkņi, kuri mācīsies Ugāles un Piltenes vidusskolā, Ances, Popes, Puzes, Tārgales, Užavas un Zūru pamatskolā.

Visvairāk skolēnu – 224 – ir Ugāles vidusskolā, savukārt Piltenes vidusskolā mācības Zinību dienā uzsāks 134 izglītojamie. Pamatskolu vidū audzēkņu skaita ziņa līdere ir Zūru pamatskola ar 141 audzēkni, 139 bērni mācīsies Tārgales pamatskolā, 76 – Popes pamatskolā, 73 – Užavas pamatskolā, 66 – Puzes pamatskolā, bet 59 – Ances pamatskolā. Pirmo reizi skolas durvis vērs 83 bērni, kuri mācīsies 1. klasē. 17 no viņiem dosies uz Zūru pamatskolu, 15 mācīsies Piltenes vidusskolā, 11 – Ugāles vidusskolā un Tārgales pamatskolā, 8 – Užavas pamatskolā, bet 7 – Ances, Popes un Puzes pamatskolā.

Septembrī svētkus svin arī pirmskolas vecuma bērni, visvairāk audzēkņu – 100 – vērs pirmsskolas izglītības iestādes "Lācītis" durvis Ugālē, 55 bērni apmeklēs pirmsskolas izglītības iestādi "Taurenītis" Piltenē, bet 53 izglītosies Tārgales pamatskolā.

Gandrīz visās Ventspils novada skolās Zinību diena sāksies plkst. 9, Piltenes vidusskolā un Tārgales pamatskolā – 9.30, savukārt užavnieki plkst. 9 dosies uz evaņģēliski luterisko baznīcu, bet svinīgais pasākums skolā sāksies plkst. 10. Plkst. 10 mācību iestādē pulcēsies arī Zūru pamatskolas skolēni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: