Savā starpā sasaucas Latvijas pilskalni un upes, kopīgos darbos vienojas ceļi un cilvēki. Tieši sadarbība bija galvenais priekšnoteikums, lai projektu konkursā "LMT Latvijai" saņemtu finansējumu.

No 19 Ventspils novada finālā iekļuvušajiem projektiem 8 tūkstošus eiro savā starpā sadalīs četri. Tie, kas ieguva vislielāko iedzīvotāju balsu skaitu.

Pateicoties sava trenera Kirila Radionova iniciatīvai, Ugāles futbolu spēlējošie puiši un meitenes tiks pie sporta formām āra treniņiem. Ugālē ierīkos arī jaunus gājēju celiņus, bet Zūrās mazuļi tik pie rotaļu mājiņas un šūpolēm.

Ģeogrāfijas ziņā visplašāko sadarbības vilni radīja Popes kalna draugi. Lai 18.-19. augustā Popes estrāde, veroties Dziesminieku VĀRTIEM, atgūtu savu skanējumu - par estrādes skatītāju vietu labiekārtošanas darbiem balsoja gan cilvēki visā Latvijā, gan tautieši ārzemēs. Lēnām par leģendu kļūstošais Popes estrādes atdzimšanas stāsts vēsta, ka estrāde rāmi elpoja un gaidīja līdz kalns, sajutis laiku un telpu, ievilka dziļu elpu. Kalna draugi no tuvienes un tālienes nāk kopā un rada vietu, kur dziesmai skanēt, ugunskuriem kurties un latviešu dvēselēm rasināties un ziedēt.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    i 08.06.2016, 18:07:28

    Man patiess prieks par šo visu!
    Visvairāk domās līdzās biju ar Popes estrādi, ja atklāti ;)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: