Klāt jau četrpadsmitais gads, kad Jūrkalnē vasaras sezonu atklās ar svētkiem un talku. Šoreiz biedrības "Vēju sēta" un Jūrkalnes pagasta pārvaldes rīkotie pasākumi notiks 21. un 22. maijā.

Talkas dienā, sestdien, 21. maijā, plkst. 10 talcinieki tiksies pie Jūrkalnes pagastnama, pēc tam grupās dosies strādāt. Šajā reizē galvenā uzmanība būs pievērsta jau esošo objektu sakārtošanai, uzlabošanai un apzaļumošanai. Pēcpusdienā talkotāji noliks darba rīkus, ar gandarījumu paraudzīsies uz šogad paveikto un ķersies pie lielajām lauku pusdienām. Diena tiks noslēgta ar koncertu un zaļumballi Ugunspļavā. Plkst. 20 uz skatuves kāps Amanda Grīnberga&Co (Rīgas Teikas vidusskola), pēc tam būs zaļumballe ar Nori un Viktoru (Liepāja).

22. maijā plkst. 9 pie Jūrkalnes tautas nama sāksies svētku tirgus, būs nopērkami īsti lauku produkti un amatnieku darinājumi, Jūrkalnes saimnieces pasākuma apmeklētājiem piedāvās pagatavot sklandrausi. Svētku noslēguma koncerts, kurā muzicēs Igo un Jānis Strazds, gaidāms plkst. 12.00 Ugunspļavā vai Jūrkalnes tautas namā – atkarībā no laika apstākļiem.

Pirmajos gados, kad tūrisma un vasaras sezonu atklāja ar talku, tika sakopts jūras krasts un Muižupītes stāvlaukums, bet kopš 2005. gada Jūrkalnē top Dabas un atpūtas parks. Jūrkalnes viesi un jūrkalnieši katru gadu apvieno savus spēkus, strādā un veido jaunus objektus Vēju sētā, Ugunspļavā, Ābeļu dārzā un meža takās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: