17. maijā Zlēkās, novadnieka Herberta Dorbes dzimtajās mājās "Zušos", notiks tikšanās ar Ventspils dzejnieci Daci Frīdenbergu.

Kopš 2006. gada rakstnieka Herberta Dorbes muzeja "Senču putekļi" vadītāja Inese Aide, sadarbojoties ar Zlēku bibliotēku, kultūras namu un Zlēku pamatskolu, 17. maijā, kad vārdadienu svin Herberti, aicina pulcēties H. Dorbes dzimto māju vietā – Zlēku "Zušos". Pie lielās liepas, kas vēl zaļo un liecina par dzīvojamās mājas vietu, notiek īss dzejas brīdis – kāds no Ventspils literātiem lasa savus darbus, savukārt skolnieki ir sagatavojuši Herberta Dorbes bērnu dzejas lasījumus. 11 gadu laikā bijušajā "Zušu" mājvietā pavasara burvību baudījuši un savus darbus lasījuši Ventspils autori Laimdota Sēle, Maira Asare, Iveta Skapste, Arvīds Venta, Ģirts Maizītis, Dace Frīdenberga, Guntars Tenne un Marlena Zvaigzne.

"Herberta dienas "Zušos" būs arī citugad, bet šogad tās ir īpašas, jo pēdējo reizi tajās piedalās Zlēku pamatskolas skolēni. Maija beigās Zlēku pamatskolā, kas ir vecākā skolā Kurzemē, atskanēs pēdējais zvans, aicinot uz stundu – rudenī skola tiks slēgta," atgādina Inese Aide.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: