Ventspils novada pašvaldība izsolē pārdos bijušās Ziru pamatskolas ēku, informēja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS).

Zemes gabalu ar ēkām, tostarp bijušo skolas ēku, savā īpašumā vēlas iegūt biedrība "Saules sala", kas jau pašlaik to izmanto savām vajadzībām, sniedzot sociālās rehabilitācijas pakalpojumus no psihoktīvām vielām atkarīgām un līdzatkarīgām personām un viņu ģimenēm. Tāpat bijušās skolas teritorijā biedrība nodarbojas ar haskiju sugas suņu audzēšanu. Biedrība vēlas iegūt bijušo skolas ēku savā īpašumā, jo tas veiksmīgāk ļautu piesaistīt līdzekļus dažādu projektu īstenošanai.

Atbilstoši likumdošanai bijušo skolas ēku var pārdot pašvaldības mantas atsavināšanas ceļā, rīkojot izsoli. Izsoles noteikumos ir teikts, ka ar biedrību "Saules sala" 2013. gada 15. aprīlī ir noslēgts līgums par šī nekustamā īpašuma bezatlīdzības lietošanu. Līguma darbības termiņš ir desmit gadi.

Atkārtotās mutiskās izsoles sākumcena ir 22 080 eiro. Izsole ir ar augšupejošu soli, viens izsoles solis ir 100 eiro.

Īpašuma pirmajā izsolē nepieteicās neviens pretendents. Atkārtotajā izsolē sākumcena samazināta par 20%.

2009. gadā Ventspils novada dome nolēma slēgt Ziru pamatskolu un Usmas pamatskolu. Abu slēgto skolu ēkas pašlaik izmanto labdarības organizācijas. Bijušajā Usmas pamatskolā biedrība "Cilvēks cilvēka labā" ierīkots sociālās aprūpes centrs vecajiem ļaudīm, taču, kā norādīja Ventspils novada domes priekšsēdētājs, "biedrībai savā darbā kaut kas ir jāmaina un jāuzlabo, jo tā netiek galā ar mūsu rēķiniem".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: