Līdz šī gada beigām novada dome cer saņemt divus 40-vietīgos autobusus skolēnu pārvadāšanai, bet divi 19-vietīgi autobusi gaidāmi nākamā gada februārī.

 Izvērtēts, ka 40-vietīgie autobusi skolēnu pārvadāšanai visvairāk nepieciešami Popes un Vārves pagastos, savukārt 19-vietīgie, visticamāk, tiks Ances un Zlēku bērnu vešanai.

Iepirkums par 40-vietīgo autobusu iegādi, kas tiks finansēti no Latvijas-Šveices sadarbības programmas projekta līdzekļiem, valstī veikts centralizēti. Plānots, ka Ventspils novada dome līdz gada beigām saņems divus Mersedes Intouro autobusus. Pašvaldība rēķinās ar 10 % lielu līdzfinansējumu, budžetā šim mērķim iezīmēti Ls 30 000.

Īpašs prieks par autobusu būs Popes bērniem, kas šobrīd uz skolu tiek vesti ar 90. gadā reģistrētu Mersedes Benz autobusu. Lai arī šobrīd autobuss ir braukšanas kārtībā, pusotru gadu, kamēr to pamatīgi remontēja, pagastam skolēnu pārvadāšanai nācās īrēt citu autobusu. Popes pagasta pārvaldnieks Vilnis Krauze stāsta, ka kādas trīs reizes pagasta busiņš saplīsis, un viņš saņēmis zvanu ar lūgumu: «Priekšniek, glāb bērnus!»

Novada domes Iepirkumu komisija vakar izvērtējusi divus iesniegtos piedāvājumus par 19-vietīgu autobusu iegādi skolēnu pārvadāšanai. Tā lēmusi par labu Volkswagen markas autobusiem, ko piedāvā firma Venta Motors.

Tā piedāvājusi gan lētāku (Ls 63 200+PVN), gan saimnieciski izdevīgāku variantu, ziņo Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs Māris Dadzis. Otrs pretendents bijusi firma Dominikss, kas piedāvāja Mersedes markas autobusus par Ls 64 376,84.

Atbilstoši likumam, līgumu ar firmu varēs slēgt 11 dienas pēc tam, kad lēmums būs publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā. Savukārt pašus autobusus iepirkumu konkursa uzvarētājs piegādās 4 mēnešus pēc līguma slēgšanas, informē novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks. Šie divi autobusi tiks iegādāti par Eiropas Sociālais fonda līdzekļiem, un arī šajā projektā pašvaldības līdzfinansējums ir 10 % no kopējām izmaksām.

Ar bērnu transportēšanu uz skolu un mājup no tās nodarbojas 9 no visiem 12 novada pagastiem, šāda pakalpojuma pagaidām nav Zlēkās, Piltenē un Tārgalē. Kopumā pašvaldība skolēnu pārvadāšanai tērē aptuveni Ls 125 000, ziņo Mucenieks. Par bērniem, kuri uz skolu tiek vesti no Zirām un Usmas, respektīvi, pagastiem, kuros slēgtas pamatskolas, pārvadāšanas izdevumus līdz Ls 2,50 dienā par vienu bērnu sedz valsts.        

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: