Vasarai raksturīgie laika apstākļi Latviju ir atstājuši. Turpmāk mūs sagaida biežas lietavas, tomēr gaisa temperatūra būs vēl salīdzinoši augsta.

Šajā nedēļā laika apstākļus Latvijā noteiks Atlantijas cikloni, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Viena aiz otras Latviju šķērsos atmosfēras frontes, kuras nesīs mākoņus ar lietu.

Vakar sinoptiķi jūras piekrastē solīja vēja brāzmas 20-22 m/s, savukārt šodien pēcpusdienā Ventspils pusē gaidāms DR vējš, kas brāzmās varētu sasniegt 20-24 m/s, informē Hidrometeoroloģisko prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa.

Tuvākajās dienās vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, un Latvijā ieplūdīs auksta gaisa masas. Bieži īslaicīgi līs, dienas laikā dažviet stipri. Gaisa temperatūra pazemināsies pakāpeniski. Jūras piekrastē tā būs 16ºC-19ºC robežās, naktī – par pāris grādiem zemāka.

Arī kopumā līdz septembra vidum gaisa temperatūrai nebūs tendence strauji pazemināties, tā saglabāsies normas robežās. Taču dominēs Atlantijas cikloni, kas nesīs vējainu un lietainu laiku. Nokrišņu daudzums pārsniegs vidējo normu. Būs tikai atsevišķas saulainas dienas, kad vējš un lietus pierims.

Turpmāko mēnešu prognozes sinoptiķi sniedz, piezīmējot, ka tām ir 50-70% varbūtība. Pagaidām sinoptiķi rudeni kopumā redz salīdzinoši siltu – gaisa temperatūra saglabāsies nedaudz virs normas, un arī nokrikšķu daudzums būs virs normas.   

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: