Uz Vārves pagasta z/s Oši zemes netālu no diviem uzlietajiem vēja ģeneratoriem tiek būvēti vēl divi.  

 «Tas viss ir vienā projektā, zem viena karoga,» skaidro z/s Oši saimnieks Andris Krūmiņš. Viņš norāda, ka arī jaunie, tāpat kā agrāk uzbūvētie nepieder viņam. Jau rakstījām, ka zemnieks savā laikā cerēja uzstādīt mazjaudas vēja ģeneratorus, lai apgādātu savu zemnieku saimniecību ar elektrību.

Gluži kā pie mums satelītantenas, Dānijā, Vācijā un Holandē teju pie katras zemnieka mājas stāv tāds neliels propelleris, stāstīja zemnieks, kurš pērn nodibināja firmu SIA Ošmaļi. Taču, kārtojot dokumentāciju, Ošu saimnieks sastapies ar pārāk daudz šķēršļiem. Pērn dibināto firmu SIA Ošmaļi, saimnieks pārdeva, jo tā bijusi vienīgā izeja no bankrota un vienīgā iespēja savu ideju turpināt. Kā ziņo laikraksts Dienas Bizness, pašreizējie īpašnieki reģistrēti Rīgā, Krasta ielā 86 – 10, kur reģistrēta arī SIA PMG grupa, kas realizē vēja ģeneratoru projektu Piltenē. Būvniecības stadijā esošie vēja ģeneratori būs 50 m augsti, ar 225 KW jaudu katrs.

Savukārt Krūmiņš joprojām nav atmetis ideju uzstādīt ģeneratoru, kas kalpotu viņa zemnieku saimniecības vajadzībām. Patlaban Ošu saimnieks gaidot atbildes no dažādām institūcijām, un cer tās sagaidīt tuvākā mēneša laikā. Sīkāk runāt par lietām, kas ir pusdarītas, zemnieks pagaidām nevēlas un sola vairāk atklāt tad, kad darbs būs pavirzījies uz priekšu.     

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: