Ziemeļkurzemes reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē šobrīd iesniegti 135 lauku saimniecību modernizācijas projekti, tai skaitā 15 projektus iesnieguši Ventspils novada zemnieki.

Pasākumā Lauku saimniecību modernizācija Ziemeļkurzemē projektu iesniegšanas termiņš beidzās 29. jūlijā. Pavisam iesniegti 135 projekti par kopējo summu 14 364 732, kuriem būs nepieciešams par 154,5% vairāk publiskā finansējuma, nekā bija plānots.

Ventspils novada zemnieki pavisam iesnieguši 15 projektus, kuru kopējā summa ir apmēram 4,3 miljoni. Lielākie modernizācijas projekti iecerēti ZS Būkas, ZS Stepnieki 2, ZS Jāņlejas, SIA Dreimači u.c.

Lauksaimnieki atbildes par to, vai viņu projekti ir akceptēti, saņems līdz oktobra beigām. Ziemeļkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes (ZRLP) Lauksaimniecības un lauku attīstības daļas vadītāja Liana Krūmiņa pieļauj, ka atbalstu, visticamāk, saņems visi pretendenti, jo līdzekļi tiks pārdalīti no tiem rajoniem, kuros iesniegts mazāk projektu nekā bija plānots.

Kamēr vieni zemnieki vēl gaida atbildes, novadā turpinās arī pasākuma Lauku saimniecību modernizācija iepriekšējo kārtu projektu īstenošana. Tā, piemēram, Ventspils novada Vārves pagasta bioloģiskajā zemnieku saimniecībā Ozoli šobrīd ar Eiropas Savienības atbalstu top lauksaimniecības mašīnu novietne un siltumnīcas. Vakar Ozolos tika svinēti spāru svētki, celtniecība jāpabeidz līdz 31. oktobrim. Projektu ZRLP zemnieks iesniedzis gada sākumā un martā saņēmis atbildi, ka var sākt tā īstenošanu.

Auseklis Bielais stāsta, ka visu laiku cenšas sekot līdzi informācijai un pēc iespējas izmantot iespējas piesaistīts Eiropas Savienības līdzekļus. Tādējādi saimniecībā iegādāts arī traktors, furgons ogu pārvadāšanai, vieglā automašīna un uzbūvēta saldētava.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: