Kopš Ventspilī norisinās Latvijas šlāgeraptaujas gada noslēguma pasākums, laikapstākļi allaž bijuši labvēlīgi. Arī šovakar, jācer, pa Reņķa dārzu šīberēt varēs sausām kājām.

Šlāgeraptaujas producente Jana Priedniece stāsta, ka ideja par tautā tik iemīļotā mūzikas žanra celšanu saulītē dzima jau pirms deviņiem gadiem, savukārt pirmais pasākums Ventspilī notika 2003. gadā.

Tagad šlāgerparāde mūsu pilsētā ir kļuvusi par tradīciju, kas vieno prāvu skatītāju pulku klātienē, un, protams, vēl daudz lielāku – otrpus zilajiem ekrāniem. Kultūras centra direktore Vada Gulbe lēš, ka šovakar Reņķa dārzā varētu sapulcēties līdz pat 4000 šlāgermūzikas cienītāju.

Cilvēki uz šo pasākumu braucot no visas Latvijas. Arī Latvijas televīzijas reitingi tradicionāli šai vakarā ir visaugstākie. Producente Jana Priedniece smejas, ka šlāgera klausīšanās it kā nav tā lieta ar ko visi briesmīgi lepotos, bet atbilstošos apstākļos tā patīk visiem: „Mums pašiem televīzijā – it kā neviens neko, bet visi ir lietas kursā.”

Un jo tālāk no Rīgas, jo cilvēki ir šlāgermūzikai atvērtāki. Galu galā pie simfoniskās mūzikas jau nepašīberēsi. Protams, nedrīkst aizmirst, ka Latvijas šlāgeraptaujas gada noslēguma pasākums tomēr ir arī sacensība. Gada garumā četros pusfinālos tika noskaidrotas 12 klausītāju iemīļotākās dziesmas, un šovakar pēc telefonbalsojuma uzzināsim, kura tad īsti pelnījusi 2010. gada titulu.

Lai neietekmētu balsotājus, organizatori ar prognozēšanu neaizraujas, taču neapstrīdams pretendents uz to ir Andrejs un draugi no Cēsīm. Jautājums vienīgi, vai startējot ar divām dziesmām, viņi paši sev neatņems balsis. Otrs pretendents, kas varētu būt īpaši simpātisks ventspilniekiem, ir Kaspars Antess. Viņš savu muzikālo karjeru sācis Ventspils Jūras akmentiņu komandā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: