Otrdien, 19. septembrī, plkst. 19.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā jauktais koris “Līvzeme” iedziedās “Tautas saimes grāmatu”.

“Tautas saimes grāmata” ir Latvijas simtgadei veltīts Rīgas aktīvo senioru alianses (RASA) projekts, aktivizējot sabiedrību un katru līdzcilvēku Latvijā un ārvalstīs atzīties mīlestībā Latvijai, uzrakstīt veltījumu, vēlējumu, pārdomas vai apsveikumu savai valstij jubilejā. Ierakstam var pievienot arī fotogrāfijas. Lai gūtu liecības par piedzīvoto un pārdzīvoto laika posmā no mūsu valsts dibināšanas līdz mūsdienām, veikt ierakstus īpaši aicināti tie, kuriem apritējuši 100 vai vairāk gadu.

“Tautas Saimes grāmatā” ierakstus var veikt ne tikai individuāli, bet arī biedrības, apvienības, kolektīvi, klases u.c. Katrs, kurš parakstīsies, saņems īpašu piemiņas grāmatzīmi.

No savāktajiem vairāk kā 100 000 ierakstiem 25 grāmatās, pa 5 grāmatām no katra novada un Rīgas, veidosies laikmeta simtgades glezna. Pēc daudziem gadiem tā vēstīs par mūsu Latvijas tradīcijām, kultūras daudzveidību, ekonomiku, tautsaimniecību, politikas niansēm, kā arī par cilvēku pašaizliedzību, patriotismu, savstarpēju cieņu un sapratni. Grāmatas glabāsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Katrā reģionā jaunas grāmatas veidošana aizsākas ar svinīgu pasākumu - iedziedāšanu, skanot tautas dziesmai “Ģērbies, Saule, sudrabota!”.

Ierakstus Galvenajā bibliotēkā bibliotēkas darba laikā varēs veikt līdz 30. septembrim, tad grāmata līdz no 2. oktobra līdz 7. oktobrim aizceļos uz Pārventas bibliotēku, no 9. oktobra līdz 14. oktobrim uz Augstskolas bibliotēku, bet no 16. oktobra līdz 20. oktobrim, pirms uzsāks ceļu pa Ventspils novadu, tā atradīsies Gāliņciema bibliotēkā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: