Pasākumā Pārventas bibliotēkā apbalvoti Ventspils 2017. gada fotoattēlu konkursa uzvarētāji un atklāta viņu darbu izstāde.

Konkursa žūrija izvēlējās labākos no 26 autoru 355 darbiem, bet balvas pasniedza Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks. Par labāko tika atzīts Dzintras Jūras foto Rudens Reņķa dārzā, otrajā vietā – Renārs Boļšēvics un Nakts skaistums, bet trešajā Alena Kārļa Vimbas Saules ceļš. Renāra fotoattēls saņēma arī portāla ventspils.lv apmeklētāju balvu.

Balvu nominācijā Jaunais talants saņēma Andra Ālīte par fotoattēlu Saules laiviņas rudens noskaņās. Žūrijas komisija piešķīra arī speciālbalvu konkursa jaunākajam dalībniekam – astoņgadīgajam Kristoferam Emanuēlam Pavāram par darbu Re, - tas tāds kā jūras lauva.

Fotoattēli mēnesi būs apskatāmi Pārventas bibliotēkā, kas par izstādes vietu izvēlēta pirmo reizi.

Ventspils fotoattēlu konkurss notiek jau četrpadsmito gadu. Tā mērķis ir veikt atraktīvu un mākslinieciski kvalitatīvu Ventspils fotoattēlu atlasi Ventspils pilsētas 2018. gada tūrisma brošūras, kartes, kalendāra un citu izdevumu sagatavošanai, kā arī piedāvāt šos fotoattēlus apskatei plašai publikai, veidojot fotoizstādi.

Visiem iesniegtajiem fotoattēliem jāparāda Ventspils ekonomiskās, sabiedriskās aktivitātes, kā arī kultūrvēsturiskie objekti, pilsētvide, tūrisma un atpūtas objekti, kultūras un sporta pasākumi pilsētā, Ventspils iedzīvotāji ikdienā un svētkos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: