Divas dienas Cēsīs risinājās 1. Starptautiskais Zvanu festivāls, kurā piedalījās arī Ventspils Centra sākumskolas zvanu ansamblis "Saules zvani".

Atklāšanas koncerts vienlaicīgi arī ieskandināja Cēsu pilsētas svētkus un izskanēja Vidzemes koncertzālē Cēsis. Koncertā atskaņoti J. S. Baha, C. Franka, E. L. Vēbera, J. Mediņa, E. Dārziņa, J. Lūsēna un citu komponistu skaņdarbi.

Koncertā uzstājās seši zvanu ansambļi no Latvijas: Ventspils Centra sākumskolas zvanu ansamblis "Saules zvani", Talsu Kristīgās vidusskolas zvanu ansamblis, Liepājas Katoļu pamatskolas zvanu ansamblis "Re-re-mi-la", Rīgas Zvanu ansamblis "Primus", Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zvanu ansamblis "Campanella", Cēsu Baptistu draudzes zvanu ansamblis, kā arī Texas Handbell Choir no ASV.

Zvanu ansambļi sniedza individuālos priekšnesumus un uzstājās kopā ar Vidzemes kamerorķestri, Cēsu 1. pamatskolas zēnu kori un solistiem Mārtiņu Zvīguli (tenors) un Lauru Grušinu (soprāns).

Sestdienas rītā radošajās darbnīcās jebkurš svētku apmeklētājs varēja piedalīties interaktīvajās nodarbībās un spēlēt zvanus, perkusijas un arī netradicionālus muzicēšanas instrumentus. Savukārt pēcpusdienā Cēsu Sv. Jāņa baznīcā izskanēja Zvanu festivāla vieskolektīvu noslēguma koncerts.

Festivāla organizētāji un zvanu ansambļu vadītāji izteica domu šādus festivālus rīkot ik pēc diviem gadiem.

Zvanu vadītāja Sandra Sproģe ļoti augstu vērtē festivāla norisi un izsaka pateicību Saules zvanu meitenēm un koncertmeistaram – ģitāristam Eduardam Sviķim par muzicēšanu un līdzdzīvošanu šajos svētkos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: