Ventspils pilsētas svētku laikā 5. augustā uz vienas skatuves Dzirnavu laukumā gaidāmi gan islandiešu dueta “Mr. Silla”, gan vairāku pašmāju mūziķu un komiķu priekšnesumi.

“Mr. Silla” ir Dānijā dzimušās islandiešu mūziķes Sigurlaugas Gīsladoutiras (Sigurlaug Gísladóttir), kura šobrīd dzīvo Berlīnē, soloprojekts. Nerunājot par radošo sadarbību ar gandrīz katru islandiešu mūziķu apvienību, kādu vien var iedomāties, Sigurlauga plašākai publikai jau labu laiku pirms savu solo gaitu uzsākšanas bija pazīstama kā pasaulē labi pazīstamu grupu “múm”, “Mice Parade” un “Low Roar” dalībniece.

Pirms nepilniem diviem gadiem klajā nākušais mākslinieces debijas albums pazīstamās Islandes izdevniecības “12 Tónar” paspārnē izpelnījās daudzu klausītāju un kritiķu atzinību. Lai arī festivālā “Iceland Airwaves” savās mājās viņa uzstājas regulāri, 2015. gadā žurnāla “Rolling Stone” apskatnieks viņas uzstāšanos un jaunā albuma materiālu nosauca par visa festivāla spilgtāko virsotni.

Vakara ievadā uz skatuves Dzirnavu laukumā pilsētas centrā notiks arī dziedātājas Evijas Vēberes un grupas “Ezeri” koncerti. Jokus plēsīs apvienības “Comedy Latvia” stand-up komiķi Denis Tulpe un Maksims Trivaškevičs, bet par mūziku no savas vinila plašu kolekcijas priekšnesumu starplaikos gādās Henriks Eliass Zēgners.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: