Popstudijas Jūras akmentiņi grupa Skywalkers Lietuvā notikušajā starptautiskajā vokālistu festivālā un konkursā Baltic Voice 2017 ieguvusi sudraba kausu savā vecuma grupā.

Konkurss Baltic Voice 2017 norisinājās piekto reizi Lietuvas pilsētā Jodkrantē. Starptautiskajā festivālā un konkursā piedalījās gan solisti, gan grupas, kopā vairāk nekā simts dalībnieku no tādām valstīm kā Vācija, Anglija, Amerika, Bulgārija, Krievija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Ukraina, Malta, Baltkrievija, Armēnija un Azerbaidžāna. Konkurss norisinājies divas dienas, un grupa Skywalkers, kuras sastāvā dzied četri jaunieši – Kristers Ruža, Karlīna Priedēna, Asnate Treimane un Kārlis Pašāns – ieguvusi otro vietu jeb sudraba kausu grupu konkurencē savā vecuma grupā. Kā pastāstīja grupas vokālā pedagoģe Inga Pašāne, kas kopā ar dziedātājiem bija devusies uz Lietuvu, konkursa žūrija nav varējusi izlemt – otro vietu piešķirt ventspilniekiem vai Armēnijas meiteņu grupai. Lai arī žūrija piešķīra grupai Skywalkers otro vietu, ventspilnieki tomēr saņēmuši uzaicinājumu piedalīties festivāla trešās dienas laureātu koncertā, uz kuru tradicionāli tiek aicināti tikai pirmo vietu ieguvēji. Vokālā pedagoģe norāda, ka viņas skatījumā abi priekšnesumi bijuši līdzvērtīgi, turklāt pēc konkursa vairākkārt saņemtas labas atsauksmes par ventspilnieku izpildījumu. Katrā konkursa dienā dalībniekiem bija jāizpilda viena dziesma. Pirmajā dienā Jūras akmentiņu grupa izpildījusi latviešu grupas Cosmos popūriju, savukārt otrajā dienā – krievu komponista Pētera Čaikovska skaņdarbu Dance of the Sugar Plum Fairy no baleta Riekstkodis. «Dziesmu grupa izpildīja bez teksta – ar zilbēm. Katra balss izpilda kāda instrumenta partitūru. Tas ir diezgan sarežģīti,» norāda vokālā pedagoģe. Pavisam konkursā piedalījās aptuveni 20 grupas, un 12 no tām bija vecāko dalībnieku kategorijā, kurā startēja arī ventspilnieki. Vecāko dalībnieku grupu konkurencē ventspilnieki bijuši vienīgie pārstāvji no Latvijas, taču mazāko grupu konkurencē bijusi arī viena grupa no Rīgas.

Konkursa dalībniekus vērtējusi žūrija, kurā bijušas pārstāvētas tādas valstis kā Vācija, Azerbaidžāna, Armēnija, Ukraina, Krievija, Lietuva, Igaunija un Latvija. No Latvijas dalībniekus vērtēja vokālā pedagoģe Nijole Berezina.

Šajā konkursā Jūras akmentiņu dziedātāji piedalījušies pirmo reizi. Pašāne stāsta, ka grupa Skywalkers tapusi aptuveni pirms gada, taču visi dalībnieki jau ilgstoši muzicējuši dažādās Jūras akmentiņu grupās. «Grupa ir perspektīva un ātriem soļiem uzlabo savu skanējumu,» par saviem audzēkņiem saka vokālā pedagoģe. Viņa arī piebilst, ka konkursā pēc priekšnesumiem saņemtas pirmās vietas laureātu cienīgas ovācijas.

Vokālā pedagoģe norāda, ka konkurss bijis veiksmīgi noorganizēts, un aicina arī citus Latvijas pārstāvjus un ventspilniekus tajā piedalīties. Dalībnieki dzīvojuši Klaipēdā, taču uz konkursa norises vietu sākotnēji devušies ar prāmi, jo pilsēta Jodkrante atrodas uz saliņas. Tālāk braukuši ar autobusu. Pašāne un konkursa dalībnieki ir pateicīgi pilsētas domei un Kultūras centram gan par materiālo atbalstu, gan par labajiem vārdiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: