Jau šīs nedēļas izskaņā svinēsim tradicionālos latviešu svētkus - Līgo un Jāņus, tāpēc Ventspils bibliotēka pirmssvētku dienās aicina ciemos - apskatīt svētkiem veltītās grāmatu un mūzikas izstādes, kā arī idejas svētku svinēšanai rast grāmatās.

Tautasdziesmas, ticējumi, ēdienu receptes, tradīcijas, galdu noformēšanas idejas – tas viss un ne tikai atrodams bibliotēkas plašajā grāmatu klāstā. Un kā gan bez Līgo un Jāņu svētku dziesmām? Mūzikas skaņu ierakstus ar šo svētku dziesmām atradīsiet mūzikas un mākslas sektorā, bibliotēkas 2. stāvā.

Bibliotēkās apskatāmas tematiskās izstādes, kas veltītas Līgo un Jāņu svētkiem – Galvenajā bibliotēkā literatūras izstāde „Jāņu svinēšanas tradīcijas daiļliteratūrā”, mūzikas ierakstu izstāde „Piedzīvot Jāņu nakts mistēriju: Vasaras saulgriežu svinēšanas tradīcijas” un izstāde “Pašas radīts vai veidots, bet Mans Tautastērps”. Savukārt Bērnu bibliotēka aicina ielūkoties literatūras izstādē „Maģiskā Jāņu nakts”, bet Pārventas bibliotēkā apskatāma literatūras izstāde “Jāņu rītā zelta rasa, tad saulīte rotājas” un Gāliņciema bibliotēkā – literatūras izstāde “Līgo saule, līgo viss!”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: