2. jūnijā gaidāmajā Baznīcu naktī īpašs Vasarsvētku koncerts ar kamerkora «Ventspils», Ventspils Kamerorķestra un Latvijas Radio kora solistu piedalīšanos diriģenta Aigara Meri vadībā izskanēs arī Ventspils baptistu baznīcā.

Aigars Meri, kamerkora Ventspils un Ventspils Kamerorķestra diriģents un mākslinieciskais vadītājs: kamerkoris Ventspils ir neticamas veiksmes stāsts

Kādi izpildītāji piedalīsies plānotajā Vasarsvētku koncertā?

– Koncertā uzstāsies kamerkoris Ventspils un Ventspils Kamerorķestris, kā arī Latvijas radio kora solisti – soprāni Ieva Ezeriete, Iveta Romancāne, Agate Burkina, mecosoprāni Dace Strautmane, Santa Kokina, Inga Žilinska, tenori Kārlis Rūtentāls, Normunds Ķirsis un Rūdolfs Bērtiņš, kā arī baritoni Vitālijs Stankevičs, Ralfs Šmīdbergs un bass Jānis Kokins.

Un kas paredzēts koncerta programmā?

– Izskanēs Edvarda Elgāra Serenāde, Pjetro Maskanji Intermeco no operas Zemnieka gods, Antonio Lotti Dixit Dominos, kā arī Ērika Ešenvalda O Salutaris Hostia.

Kādēļ izraudzījāties koncertam tieši šādu programmu?

– Komponistam Antonio Lotti šogad aprit 350 gadu! Viņš ir izcils itāļu baroka-klasicisma pārstāvis, kura skaņdarbs Dixit Dominus uzmirdzēs Latvijas Radio kora, kamerkora Ventspils un Ventspils Kamerorķestra interpretācijā. Savukārt komponistam Ērikam Ešenvaldam šogad aprit 40 gadu, un ventspilniekiem būs iespēja dzirdēt komponista trauslo un apgaroto miniatūru O Salutaris Hostia. Soprāna solo izpildīs Ieva Ezeriete un Iveta Romancāne.

Edvards Elgārs savukārt ir dzimis 2. jūnijā, un viņa serenāde stīgu instrumentu orķestrim ir viens no izcilākajiem žanra paraugiem mūzikas vēsturē. Pjetro Maskanji operas Zemnieka gods Intermeco rakstura apzīmējums ir imitando la Preghiera, kas itāļu valodā nozīmē kā lūgšana. Manuprāt, tas ir atbilstoši gan programmas, gan 2. jūnijā iecerētās Baznīcu nakts kontekstā.

Jūsu vadītais kamerkoris Ventspils šī gada Latvijas koru skatē ieguva augstākās pakāpes vērtējumu. Kā vērtējat kolektīva darbību?

– Tas, ka skatē ieguvām ļoti augstu vērtējumu, nenoliedzami ir ļoti patīkams fakts, bet tā jau ir pagātne. Gan es, gan dziedātāji ļoti labi apzināmies, ka varam dziedāt daudz labāk. Domāju, ka kora radošais potenciāls ir ļoti augsts. Jūnijā mēs dosimies uz starptautisko koru konkursu Polijas pilsētā Toruņā, savukārt jūlijā cīnīsimies Eiropas koru olimpiādē Rīgā.

Korim ir talantīgi soprāni, alti un basi. Ir divi izcili tenori – ja Ventspils Augstskolas laboratorijās būtu iespēja viņus klonēt... Izmantojot šo iespēju, vēršos pie ventspilniekiem – ja tu esi radošs, ja tevi aizrauj mūzika, tad – nāc, pievienojies mūsu saimei! Sasniegsim kopā jaunus mākslinieciskos apvāršņus! Kamerkoris Ventspils šobrīd ir neticamas veiksmes stāsts, un es apņemos pielikt visas pūles, lai saglabātu šo vārdiem neaprakstāmo jūtu ķīmiju, kura mani spārno un ceļ.

Ieeja koncertā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: