Ventspils jauktais vokālais ansamblis “Mundus” piedalījās II Latvijas jaukto vokālo ansambļu konkursā, kurš norisinājās Siguldas koncertzālē “Baltais flīģelis” un mājup atgriezās ar sudraba diplomu.

Vokālā ansambļa vadītājas Rudīte Tālberga un Anitra Niedre ir gandarītas, jo konkursā kategorijā vokālais ansamblis ar dalībnieku skaitu līdz 12 dziedātājiem, 19 ansambļu konkurencē ir iegūti 45.68 punkti (augstākā pakāpe) un 2. vieta, piekāpjoties vien 1. vietas ieguvējiem - Rēzeknes novada vokālajam ansamblim “Skonai”, kuru sniegums tika novērtēts ar 46.33 punktiem.

Sekmējot Latvijas jaukto vokālo ansambļu muzicēšanas tradīciju saglabāšanu un attīstību, 20. maijā tika noskaidroti Latvijas labākie jauktie vokālie ansambļi. Kopumā konkursā piedalījās 24 kolektīvi, kuri katrs startēja vienā no trīs kategorijām – pusprofesionālais vokālais ansamblis, mazā vokālā grupa ar dalībnieku skaitu 3 - 6 dziedātājiem un vokālais ansamblis ar dalībnieku skaitu līdz 12 dziedātājiem. Ansambļu sniegumā izskanēja trīs konkursam sagatavoti skaņdarbi – tautasdziesma latviešu komponista apdarē, latviešu komponista oriģināldziesma un viena brīvās izvēles kompozīcija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: