Pašvaldības īstenotās programmas “Ventspils- mazulim draudzīga pilsēta” ietvaros Galvenajā bibliotēkā norisinājās pasākums ģimenēm ar bērniem “Pietura bibliotēka”.

Kamēr mazie pasākuma apmeklētāji darbojās radošajās darbnīcās un ORFF mūzikas studijā, vecāki varēja iegādāties grāmatas un spēles, izvēloties tās no plašā piedāvājuma klāsta.

Mākslinieces Madlēnas vadībā tapa gan koši pavasara ziedi, gan Lieldienu zaķi un pūkaini cālēni, gan raibu raibas maskas. Savukārt Rebekas Arhipovas ORFF mūzikas studijā varēja apskatīt un pamēģināt “ieskandināt” dažādus mūzikas instrumentus- bungas, tamburīnu, ksilofonu, zvaniņu... Bet paši mazākie atmiņai par dalību pasākumā varēja nofotogrāfēties īpaši izviedotā foto stūrītī.

Lielu interesi, pulcējot ap 100 apmeklētāju, izraisīja psiholoģijas zinātņu doktores Diānas Zandes lekcija “Kāpēc rodas strīdi ar bērnu un partneri un kā tos risināt veselīgi?” Lai arī lekcijā tika skarti nopietni, ne vienkārši risināmi jautājumi, valdīja ļoti labvēlīga gaisotne.

Pēc lekcijas D.Zande, vērtējot pasākumu, teica: ”Pie jums ir īsta māju sajūta – sirsnīgi, darbīgi, vienkārši un jauki! Izbaudīju no sirds un ceru, ka klausītājiem arī katram kaut kas “aizķērās” un derēja.”

Ņemot vērā māmiņu un jauno ģimeņu vēlēšanos vēlreiz tikties ar D.Zandi, lai pārrunātu citus aktuālus jautājumus, un, pateicoties pašvaldības finansiālam atbalstām, 21.aprīlī interesenti varēs noklausīties vēl vienu D.Zandes lekciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: