Piektdien, 6. janvārī plkst. 13:00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā tiks atklāta fotoizstāde “Gaismas pils un Gaismas tīkls. Birkerta projektētā Latvijas Nacionālā bibliotēka un 9 Latvijas arhitektoniski izteiksmīgākās publiskās bibliotēkas”.

Izstāde Ventspils iedzīvotājiem un viesiem ar fotogrāfiju starpniecību ļaus ielūkoties spilgtās, mūsdienīgās un skaistās Latvijas bibliotēkās. Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības un arhitekta Jāņa Dripes radītajā izstādē skatāmas 10 Latvijas arhitektoniski izteiksmīgākās 21. gadsimta sākuma bibliotēkas: Latvijas Nacionālā bibliotēka, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēka “Vidzeme”, Ventspils Galvenā, Ventspils Pārventas, Valmieras integrētā, Kuldīgas Galvenā, Limbažu Galvenā, Cēsu Centrālā, Tukuma un Jaunklidža bibliotēkas. Foto autori ir Indriķis Stūrmanis, Ansis Starks, Andris Tone, Jānis Dripe, Laimonis Šmits. Izstādes un kataloga mākslinieks Juris Petraškevičs.

“Gaismas pils un Gaismas tīkls” ir par atšķirīgiem bibliotēku ārējiem veidoliem, bet tos vieno vēstījums, ka tās ir sabiedrības iedvesmas, izaugsmes un bagātināšanās vietas. Bibliotēkas Latvijā ir īpašas un neaizstājamas vietas. Bieži vien - pilsētas dvēsele.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies arī izstādes kurators un arhitekts Jānis Dripe, kurš atzīst, ka: “Latviju var pamatoti uzskatīt par bibliotēku zemi – diviem miljoniem iedzīvotāju pieder 1708 bibliotēkas, un vairāk par astoņiem simtiem no tām ir publiskas. Mūsdienu bibliotēkas ir kopienu centri un informētas sabiedrības atbalsta punkti, kuru labākajos piemēros saturs mājo labas arhitektūras vidē.”

Ventspils Galvenajā bibliotēkā izstāde būs skatāma no 6. janvāra līdz 3. februārim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: