14. decembrī teātra namā "Jūras vārti" notiks ceturtais šī gada koncerts sērijā "Džems ar Ventspils bigbendu", kurā kopā ar PIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” mūziķu kolektīvu muzicēs starptautiski atzītākā Latvijas blūza grupa "Latvian Blues Band".

Pagājušogad Ventspils bigbends teātra namā "Jūras vārti" sniedza četrus šādus koncertus, viesos uzņemot gan saksofonistu Gintu Pabērzu, gan dziedātājus Kristīni Prauliņu, Aiju Andrejevu un Intaru Busuli. Arī šogad, bigbendam sadarbojoties ar teātra namu "Jūras vārti, notiek vairāki koncerti "Džems ar Ventspils bigbendu" ietvaros. Pirmie divi kopā ar dziedātāju Aiju Vītoliņu un basģitāristu Edvīnu Ozolu, kā arī ar Jolantu Gulbi-Paškeviču un Denisu Paškeviču izskanēja jau pavasara cēlienā. Rudens sezonu Ventspils bigbends atklāja muzicējot kopā ar igauņu dziedātāju Sofiju Rubinu un perkusionistu Rihardu Fedotovu.

Grupa "Latvian Blues Band" dibināta 2000. gadā. Savas karjeras laikā mūziķi uzstājušies kopā ar pasaules lielākajām blūza zvaigznēm, piedalījušies neskaitāmos Eiropas un Amerikas mūzikas festivālos, ierakstījuši četrus pašu producētus koncertierakstu albumus, dalījuši skatuvi ar leģendāro grupu "Status Quo". 2015. gada janvārī Memfisā, ASV "Latvian Blues Band" jau otro reizi pārstāvēja Eiropu 31. gadskārtējā "International Blues Challenge", kas ir lielākais blūza forums pasaulē.

Grupā spēlē vieni no labākajiem blūza mūziķiem Latvijā - Jānis Bukovskis, Rolands Saulietis, Mārcis Kalniņš, Artis Ločmelis, Viesturs Grapmanis, Jonatans Rācenājs

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: