Šī būs jau 14. reize, kad Ventspils novada sieviešu biedrība "Spārni" Piejūras brīvdabas muzejā rīkos Pagastu dienu. Pasākums notiks 4.septemrī plkst. 11.

Šajā dienā Ventspilī ieradīsies visu pagastu un Piltenes pārstāvji, lai dižotos ar saviem amatniecības un kulinārijas izstrādājumiem un iepriecinātu skatītājus ar dejām – uzstāsies deju kolektīvi no Ances un Vārves pagasta. Koncertā muzicēs arī grupa "Tēva nams" un "Stadtkapelle Tirschenreuth" (Vācija). Kad būs saklāts saimes galds – šajā procesā iesaistīsies ne tikai Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks un Kultūras nodaļas vadītāja Zane Pamše, bet arī pagastu pārvalžu vadītāji –, tiks paziņoti tāmnieku dialekta literārā konkursa rezultāti. Kā vienmēr, notiks pagastu pārvaldnieku šovs, studija "Latva" un rokdarbu kopa "Spārni" ar tekstilizstrādājumu izgatavotāju Solvitu Zarupsku demonstrēs tautastērpu elementus mūsdienu apģērbā.

Pasākuma apmeklētāji varēs novērtēt, kas notiek Amatnieku un Smeķu ielā, virmos gardu un izsmalcinātu ēdienu smarža, būs iespēja apskatīt un iegādāties dažādus rokdarbus. Kurzemes rokdarbnieces stāstīs cita citai par savu pieredzi, turpināsies Ventspils novada šalles adīšana. Jauniešus aicinās piedalīties galda hokeja spēlēšanā, šaušanā ar loku, bērniem patiks izjādes ar zirgiem, rotaļas un zīmēšana. Savu veikumu rādīs arī mazpulku pārstāvji, stikla pūtēji, ādas apstrādes un seno rotu meistari, dzintara diega aproču darinātājas, koka karošu grebēji, arī burkānu raušu cepēji.

Pasākumu vadīs Valdis un Rita Lūriņa. Pagastu diena iekļauta tūrisma akcijā "Apceļo Kurzemi". Par saviem pakalpojumiem 4. septembrī informēs Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Ventspils biroja darbinieces, piedāvājot bērniem iesaistīties radošajā darbnīcā, savukārt Ventspils bibliotēka piedāvās izzināt tēmu "Kopā Eiropā", sniedzot ziņas par "EDIC Ventspils" darbību un Eiropas Savienības aktualitātēm. Bibliotēkas darbinieki sniegs praktiskus padomus, būs konkursi un mājražotāju produktu degustācija.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    asd 29.08.2016, 20:02:24

    Kas ir Valdis?
    Un kas ir Rita Lūriņa?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: