Sestdien, 27. augustā plkst. 21:00 Staldzenes stāvkrasta pludmalē notiks „Senās uguns nakts” – tiks iedegti ugunskuri, simbolizējot apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru, par dabas resursu saglabāšanu savai un nākamajām paaudzēm un atvadīšanos no vasaras.

Diemžēl, negaidītu veselības problēmu dēļ, Valdis Attāls nevarēs ierasties un muzicēt pasākumā “Senās uguns nakts”. Pasākuma apmeklētājus ar Imanta Kalniņa dziesmām un tautasdziesmām priecēs tautā iemīļotie Austrasbērni.

Austra Pumpure ir viena no dziesminieku kustības aizsācējām Latvijā, ilggadēja jauno mūziķu skolotāja, harismātiska Imanta Kalniņa dziesmu izpildītāja, tautas mīļota māksliniece un Triju zvaigžņu ordeņa kavaliere. Par Austrasbērniem sevi dēvē tie, kuri savulaik mācījušies un dziedājuši kopā ar Austru. Austrasbērnu repertuārā ir Imanta Kalniņa, pašu Austrasbērnu rakstītas un neiztrūkstoši arī tautasdziesmas, kuras tiks atskaņotas arī pasākumā “Senās uguns nakts”.

Lai nodrošinātu iedzīvotāju nokļūšanu Staldzenē uz pasākumu “Senās uguns nakts”, 27. augustā būs speciāli papildus reisi autobusu maršrutā Nr.8 plkst. 20.30 no Swedbankas līdz Staldzenes stāvkrastam un plkst.22.30 no Staldzenes stāvkrasta līdz Ventspils pilsētas centram.

Pasākuma apmeklētāji aicināti ņemt līdzi sveces un iedegt tās kopā ar citiem.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    raitis 23.08.2016, 22:21:47

    a kur palika likums ka maldus ugunskurus jūras krastā kurt nedrīkst. tagad policija varētu nosodīt domi r administratīvo sodu

  • 0
    Merkakits 27.08.2016, 23:01:38

    Ej izdiršes,Rait.

  • 0
    Inese Aide 29.08.2016, 12:41:40

    Paldies Ventspils Reisam par iedzīvotāju nodrošināšanu ar transportu nokļūšanai uz pasākumu "Senās uguns nakts"!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: