No 1. jūnija līdz 31. augustam Ventspils Digitālā centra 2. stāvā ir apskatāma fotokursu dalībnieku fotoizstāde, kas tapusi hobijkursa “Fotografēšanas pamati” mācību laikā pasniedzējas Jekaterinas Karpovas vadībā.

Pateicoties pasniedzējas profesionalitātei, 12 nodarbību laikā patīkamā un draudzīgā atmosfērā kursantiem bija iespēja apgūt vērtīgas zināšanas par to, kā radīt interesantas un skaistas fotogrāfijas, izvēloties nepieciešamos režīmus fotokamerai, atbilstošu apgaismojumu un kompozīciju. Teorētiskās zināšanas bija jāpraktizē mājas darbos, lai tos diskusiju veidā varētu analizēt un vērtēt.

Apmācību dalībniece Kristilla Pīpiķe par apgūto izsakās šādi: “Visvairāk novērtēju to, ka kursi, pareizāk sakot Jekaterina, pavēra man plašākus apvāršņus un ļāva ieraudzīt fotogrāfiju citādāk, nekā es biju pieradusi. Par to, es viņai saku lielu paldies. Man fotografēšana ir patikusi jau sen, bet tagad man ir gandarījums, ka saprotu kaut ko vairāk. Ar lielu baudu fotografēju apstākļos, kādos agrāk nepratu. Izbaudu, ka beidzot saprotu savu sarežģīto aparātu.” Savukārt jaunā fotogrāfe Jana Zērvēna apmācību procesu salīdzina kā ļoti interesantu piedzīvojumu.

Jekaterinas vadītais hobijkurss “Fotografēšanas pamati” piedzīvo jau piekto izlaidumu, dalībnieki par iegūtajām zināšanām ir saņēmuši sertifikātus, un kā apliecinājums darba rezultātam izveidota fotoizstāde Ventspils Digitālajā centrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: