Piektdien plkst. 15.00 Jūrkalnes pagasta bibliotēkas apmeklētāji tiekas ar rakstnieku Rimantu Ziedoni.


 

Ar šo tikšanos turpinās latviešu rakstnieku viesošanās novada bibliotēkās Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projekta „Rakstnieks lauku bibliotēkā” jau 5. turpinājuma ietvaros.

Latviešu rakstniecībā Rimants Ziedonis ienāk kā dzejnieks ar pirmo publikāciju – dzejoļu kopu žurnālā „Liesma” 1980.gadā. Pēc tam seko pirmā grāmata „Atvēzējies glāstam” (1986).

Tālu prom no dzejas un 1992.gadā publicētās stāstu grāmatas „Dzīves pieredze un ziepju burbuļi” dzejnieku aizvedinājusi mērķtiecīgā pievēršanās dokumentālajai prozai un autors turpina nevis izdomāt, bet pierakstīt realitātes nastu - par cilvēkiem un vietām Latvijas tagadnē un vēsturē.

Pirms desmit gadiem, divreiz viesojoties Arvīda Blūmentāla alā Austrālijā, tapusi grāmata par latviešu vienīgo krokodilu mednieku „Nacionālais dēkainis – krokodilu mednieks” (2000).

Ar interesi par vēsturi un šodienu rakstnieks un žurnālists Rimants Ziedonis izložņājis teju visas Latvijas mežu taciņas, aizairējies līdz paradoksālajam Īdeņas zvejniekciemam Lubānas ezerā vai apdzīvotajai vietai Miglānu salai Daugavas augštecē, izbraukājis Latvijas Austrumu robežu no leišiem līdz igauņiem, izstaigājis visu Latvijas jūras piekrasti no Nidas līdz Ainažiem.

Šajos ceļojumos pierakstītais nu radis atspoguļojumu četrās grāmatās – „Mežu zemē Latvijā” (2006), „Paradoksālā Latvija” (2006), „Austrumu robeža” (2008) un „Jūras zemē Latvijā” (2009). Šobrīd rakstnieks strādā pie dokumentālas grāmatas par Lietuvas pierobežu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: