Pagājušās nedēļas laikā Valsts policijas darbinieki uzsākuši vairākus kriminālprocesus saistībā ar zādzībām, sēšanos pie stūres reibumā un bez tiesībām. Noformēti arī vairāki administratīvā pārkāpuma protokoli.

21.augustā ap plkst. 14:00 Ventspilī, Riņķu ielā 1990.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Mercedes Benz” un, neizvēloties drošu braukšanas ātrumu, izraisīja sadursmi ar automašīnu “Mercedes Benz”, kas bija apstājusies brauktuves malā un inerces rezultātā ietriecās tālāk stāvošajā automašīnā “Opel Astra”. Negadījumā cietušo nav. Vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

22.augustā ap plkst. 00:40 Ventspilī, P.Stradiņa ielā kāda sieviete konstatēja, ak viņai piederošai automašīnai “Mercedes Benz” ir nolauzti abi atpakaļskata spoguļi. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

22.augustā ap plkst. 11:30 Ventspilī, Ugāles ielā konstatēts, ka, atlaužot durvis, iekļūts dzīvoklī un nozagts dators. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

22.augustā ap plkst. 14:00 Ventspilī, Pils ielā 1965.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu “Volvo” un krustojumā ar Ostas ielu, nedeva ceļu automašīnai “Toyota”, kuru vadīja 1959.gadā dzimis vīrietis, kā rezultātā notika sadursme. Negadījumā cieta automašīnas “Toyota” vadītājs, kurš ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē. Noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

23.augustā ap plkst. 10:00 Ventspilī, Robežu ielā tika pamanīta automašīna “Audi”, kuras vadītājs to vadīja nepārliecinoši. Automašīna turpat arī apturēta un pēc pārbaudes konstatēts, ka transportlīdzekļa vadītājs, 1990.gadā dzimis vīrietis, to vadījis, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kuras noteiktā kārtībā nav iegūtas. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

23.augustā ap plkst. 21:00 Ventspilī, Saules ielā konstatēts, ka no ratiņetlpas ir nozagts kādam vīrietim piederošais kalna tipa velosipēds. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess.

24.augustā ap plkst. 17:00 Ventspilī, Lielā prospektā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā iesaistīta automašīna “Volvo”, kuru vadīja 1935.gadā dzimis vīrietis un automašīna “Volkswagen Polo”, kuru vadīja 1979.gadā dzimusi sieviete. Sadursmes rezultātā miesas bojājumus guva automašīnas “Volkswagen Polo” vadītāja. Noformēts ceļu satiksmes negadījuma reģistrēšanas protokols.

24.augustā ap plkst. 19:30 Ventspils novadā, Jūrkalnē tika apturēta automašīna, kuras vadītāja, 1995.gadā dzimusi sieviete, uzrādīja citas personas vadītāja apliecību. Saskaņā ar Krimināllikuma 281.panta 2.daļu, par savas personas identitātes slēpšanu, ja tā izdarīta nolūkā izvairīties no kriminālatbildības vai administratīvās atbildības, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat pie sievietes tika atrasta balta pulverveida viela. Sieviete tika nogādāta medicīnas iestādē pārbaudes veikšanai. Par šo gadījumu ir uzsākta administratīvā lietvedība.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Novadnieks 28.08.2017, 11:25:25

    Interesanti būtu pasekot līdz ,cik ilgā laikā tos zagļus izskaitļo un tiesā,un kādu tad sodu viņiem piespriež.
    Septiņus gadus atpakaļ manam paziņam aptīrīja (apzaga) garāžu un solīja ka tos zagļus noķers drīzā laikā.Septiņi gadi laikam vēl būtu par ātru.Sākot no desmit to laiku varam sākat par drīzu uzskatīt.Kronis visam ir tas,ka cilvēks,tūlīt,pēc zādzības norādīja,kur iespējams esot tās nozagtās mantas,bet saņēma atbildi.ka privātīpašumā tā nemaz nedrīkst ieiet.Tā lūk-Tiesiska valsts,privātīpašums,un pats "galvenais" ka demokrātija,lai velns viņu parauj ar visiem demokrātiem.

  • 0
    šašliks 28.08.2017, 20:02:06

    Sen jau auzās ar visām tiesībām. Viss tik tālu tiesisks, ka taisnību vairs neatrast ar uguni meklējot, godīgs cilvēks vienmēr paliks ar garu degunu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: