Ventspils pilsētas pašvaldības policija pēdējā laikā ir saņēmusi vairākas sūdzības no iedzīvotājiem par to, ka Celtnieku ielas galā, ceļa malā, zālājā ir izveidota sadzīves atkritumu izgāztuve, kas regulāri tiek papildināta.

Diemžēl tas ir dažu cilvēku bezatbildīgas vai vieglprātīgas rīcības rezultāts un necieņa pret apkārtējiem un sakopto pilsētu kopumā!

Veicot minētās teritorijas uzraudzību, Ventspils pilsētas pašvaldības policija ir aizturējusi vairākas personas. 25. jūnijā Pašvaldības policija aizturēja vienu personu brīdī, kad tā no savas automašīnas bagāžas nodalījuma izmeta maisu ar sadzīves atkritumiem tieši šajā izgāztuvē. Personai tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un paša izmestais maiss ar atkritumiem bija jāsavāc. Naudas sods par atkritumu izmešanu tam neparedzētā vietā fiziskām personām ir līdz 70 eiro.

Policija vērš uzmanību uz to, ka ikvienai personai, tai skaitā arī mazdārziņu īpašniekiem, jāiekļaujas pašvaldības organizētajā atkritumu savākšanā, tas ir, jānoslēdz līgums ar Ventspils labiekārtošanas kombināts. Ar šāda līguma noslēgšanu vairs nerodas vajadzība atkritumus izmest tam neparedzētās vietās. Par līgumu neslēgšanu atbildība paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā – fiziskas personas var tik sodītas ar naudas sodu no 70 līdz 700 eiro.

Ventspils pilsētas pašvaldības policija arī turpmāk pievērsīs uzmanību īpaši tām vietām, kur tiek izmesti sadzīves atkritumi un piesārņota pilsētas teritorija.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    KRX 28.06.2017, 16:35:52

    Šī zeme taču pieder Brīvostai. Vismaz dārziņu apsaimniekotāji Brīvostai maksā īri un zemes nodokli.
    Vai tiešām Brīvosta ir tik nabadzīga un nevar beidzot izvietot tur atkritumu konteinerus (lielos!)?!? Tur regulāri tiek mesti atkritumi tikai tāpēc, ka zemes īpašnieks nevar sakārtot savu īpašumu.

  • 0
    Nah Nahs. 28.06.2017, 18:04:30

    Kamdēļ lika savākt tikai paša izmesto atkritumu maisu?
    Pēc taisnības vajadzēja likt ,lai sakopj visu.Apmaiņā pret protokolu.

  • -5
    Brivosta 29.06.2017, 16:35:29

    Nomas maksas tiek maksātas, bet kopējie ienākumi no nomas ir nepietiekami, lai varētu apmaksāt atkritumu apsaimniekošanu, tomēr Ventspils brīvosta būtu gatava izskatīt iespēju sadarboties ar kooperatīvu, lai rastu risinājumus šajā lietā.

  • -1
    Novadnieks 01.07.2017, 10:26:06

    Kā kantoris,tā visi tur ar žurku intelektu.
    Atkritumi nav jāapsaimnieko,bet jāsavāc.Komentētājs "Brīvosta" laikam ar mūslaikos iegūto augstāko izglītību,ja ar to prātu tā pašvaki.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: