10.maijā ap plkst. 09:30 Ventspils novadā, Užavas pagastā 1989.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “Mercedes Benz”, neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, nobrauca no ceļa un iebrauca grāvī, kā rezultātā tika bojāta automašīna. Negadījumā cietušo nav. Noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

10.maijā ap plkst. 12:40 Ventspils novadā, Zlēku pagastā uz autoceļa bijis novietots traktors, kurš aizšķērsojis autoceļu citiem transportlīdzekļiem. Traktora vadītājam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par stāvēšanu vietā, kur transportlīdzeklis var neļaut braukt (iebraukt vai izbraukt) citiem transportlīdzekļiem vai traucē gājēju pārvietošanos. Par šādu pārkāpumutransportlīdzekļa vadītājam uzliek naudas sodu 40 eiro apmērā.

10.maijā ap plkst. 16:40 Ventspilī, Jūras ielā kāds transportlīdzekļa vadītājs ar nenoskaidrotu automašīnu uzbrauca novietotai automašīnai “Mazda” un no notikuma vietas aizbrauca. Negadījuma rezultātā tika bojāts automašīnas “Mazda” aizmugurējais atdures stienis un izpūtējs. Vēlāk noskaidrots, ka automašīnu vadījis 1935.gadā dzimis vīrietis un viņam par pārkāpumu ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

10.maijā ap plkst. 17:00 Ventspils novadā, Ziru pagastā 1971.gadā dzimis vīrietis vadīja mopēdu, būdams 1,9 promiļu reibumā. Vīrietim noformēts administratīvā pakāpuma protokols. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, velosipēda un mopēda vadītājam uzliek naudas sodu 170 eiro apmērā.

12.maijā ap plkst. 15:10 Ventspilī, Robežu ielā automašīna “BMW”, kuru vadīja 1971.gadā dzimusi sieviete, nobrauca no ceļa un uzbrauca elektrības stabam. Par laimi, negadījumā cietušo nav. Noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

13.maijā ap plkst. 02:30 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Ventspilī, Ganību ielas atpūtas vietā kādam vīrietim nozagts bez uzraudzības atstāts maks ar dokumentiem un naudu. Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess. Valsts policija aicina iedzīvotājus sabiedriskās vietās, atpūtas vietās un sabiedriskajos transportos pieskatīt savas mantas. Zagļiem pārpildītas vietas un brīži, kad personas, labi pavadot laiku, aizmirst par savām mantām, somiņām un makiem, ir labākais mirklis, kad rīkoties un iegūt kāroto. Tāpat arī bieži novērots, ka cilvēki, ieturot maltīti, novieto savu telefonu uz galda un somas novieto, uzkārtas uz krēsla atzveltnes, atvieglojot zagļiem darbu. Aicinājums arī kafejnīcās, sevišķi vasaras kafejnīcās uz ielas, sargāt savas mantas, novietojot tās drošākā un sev pārredzamā vietā.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: