2017. gada 12. februārī un 24. februārī bezvēsts pazuda divi zemledus makšķernieki. Viens makšķernieks bija ielūzis ledū netālu no dzelzceļa tilta, bet otrs pazuda Usmas ezerā, vīriešus maklēja vairākus mēnešus.

24. februārī, 54 gadus vecais vīrietis ar velosipēdu devās uz ezeru makšķerēt un līdz vakaram tā arī neatgriezās mājās. Nekur apkārtnē netika atrastas arī vīrieša mantas, kas viņam bija līdzi: velosipēds, makšķernieka kaste, urbis, zils spainis. 24. februārī visu dienu vietējie makšķernieki viņu redzēja makšķerējam uz Usmas ezera. Vīrieša meklēšanā Usmas ezera apkārtnē iesaistīts arī NBS helikopters.

54 gadus veca Jura Tendera mirstīgas atliekas 2017. g. 9. aprilī atrada pazudušā kaimiņi udenī netālu no Usmas ezera krasta. Kuldīgas Valsts policija informāciju ir apstiprinājusi.

19.aprīlī ap plkst. 11:40 Ventspilī, no Ventas upes VUGD darbinieki izcēla cilvēka līķi, kuru sākotnēji ūdenī bija pamanījis kāds kuģa apkalpes darbinieks. Šobrīd vīrieša identitāte ir noskaidrota - tas ir 1981.gadā dzimis vīrietis, kurš šā gada 12.februārī ielūza ledū. Valsts policijā par notikušo turpinās izmeklēšana pēc iepriekš uzsāktā kriminālprocesa - Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību.

Lasi vēl