Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas šonedēļ ir pabeigušas kriminālprocesa izmeklēšanu par uzbrukumu varas pārstāvim un nodevušas to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šā gada 2.martā ap plkst. 21:00 Ventspilī, Lielā prospekta spēļu zālē 1973.gadā dzimis vīrietis ar savu paziņu atradās alkohola reibumā un skaļi uzdevās, traucējot apkārtējiem. Personāls izsauca apsardzes darbiniekus, kuri vīriešus izraidīja no spēļu zāles. Viens no vīriešiem centies atkārtoti tikt atpakaļ, mutiski apvainojot un neklausot apsargu prasībām. Apsargs pieņēma lēmumu par notiekošo informēt Valsts policijas amatpersonas.

Ierodoties policijas ekipāžai, persona nerimās un nepakļāvās arī policijas darbinieku likumīgajām prasībām. Vīrietis, pielietojot vardarbību, sitot ar roku un saķerot aiz apģērba, mēģināja nogāzt uz zemes policijas amatpersonu, kā rezultātā sabojāja policistam formas tērpu. Uzbrukums notika dienesta pienākumu pildīšanas laikā un policijas amatpersonas bija tērptas formas tērpos līdz ar to uzbrucējs apzinājās to, ka viņa priekšā ir likumsargs.

Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 5 gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Uzbrukums varas pārstāvim ir sodāma rīcība, un pat ja miesas bojājumi nav konstatēti, persona ir saucama pie kriminālatbildības.

Jau informējām, ka pēc šāda paša krimināllikuma panta februārī kriminālvajāšanai tika nosūtīts kriminālprocess par uzbrukumu veikala apsargam Saldū. Tiesa vīrietim piemēroja piespiedu darbu.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -5
    ⍤Mareks⍤ ♊Harlamovs♊ 07.04.2017, 23:10:57

    Par šādiem noziegumiem vajag piespriest no 5 gadiem nevis līdz. Tad pat dzērumā muļķīgas domas galvā nenāks.

  • 0
    Novadnieks 08.04.2017, 18:23:17

    Pieņemsim ka policistu prasības bija likumīgas,bet ko darīt,ja tās ir nelikumīgas un ja policistu vardarbība ir neizturama?Vai aizstāvēties drīkst?

  • 0
    Lauris Mihalevics 12.04.2017, 00:28:01

    ne ta pat tu busi vainigs un dabusi sodu

  • 0
    Novadnieks 14.04.2017, 10:21:41

    Vai tad aizstāvēties nedrīkst?Nu ja jau tādas tās lietas,tad aizstāvēties nevajag,bet vienkārši tie varmākas ir jānosit,bet tikai tā,lai viss ar galiem.

  • -2
    Latvija pāri visām! 14.04.2017, 09:08:28

    Ja šis būtu sitis kādu ceļu polici,
    neko neteiktu, bet tā - nav labi, nav labi.

  • -4
    Latvija pāri visām! 15.04.2017, 00:16:05

    Novadniek, vai tu aicini uz vardarbību pret varas pārstāvi?
    Tagad mēs zināsim kura IP adresi jāmeklē, ja bez pēdām pazūd policists.

  • 0
    Novadnieks 15.04.2017, 09:57:40

    Interesanti,kas tie jūs tādi esat?Bet vēl interesantāk ir,ka tas komentārs pazuda,lai gan ne uz kādu vardarbību es neaicināju,bet gan biju domājis,ko es darītu tādā situācijā.Acīmredzot,viena sabiedrības daļa nemaz īpaši neiebilstu,ja policisti sistu cilvēkus.
    Kurzemniek,tā vietā,lai padiskutētu par šo tēmu,tu nožēlojamā veidā parādi savu "natūru".Ar ko tad esi labāks par mani,ja uzskati ka ceļu polici var sist.Pats tā rakstīji par to sišanu,bet es biju ar savu komentāru domājis,ka jādara viss iespējamais,lai pārtrauktu tādu sišanu no policistu puses.Tas neattiecas uz spēka pielietošanu,ja to vajag tik tiešām darīt.

  • 0
    Novadnieks 15.04.2017, 09:59:58

    Kļūdījos,komentārs nav pazudis.Tā ir,ja lūr monitorā neiedzēris kafiju.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: