Alternatīvās aprūpes centra Žēlsirdības māja ilggadējo darbinieku, šoferi un sabiedrisko attiecību speciālistu Viktoru F. apsūdz četru centra iemītnieku izvarošanā. Aptuveni gadu viņš ir apcietināts.

Žēlsirdības mājas mājaslapā joprojām redzamas centra darbinieku un aprūpējamo laimīgas sejas. Toskait redzams arī tumšmatains vīrietis, kurš skaitījās sabiedrisko attiecību speciālists. Daudzi Ventspils žurnālisti zināja viņu, un daudzi piekritīs, ka viņš bija atsaucīgs cilvēks, kas spēja ātri pieņemt lēmumus. Žēlsirdības mājas valdes priekšsēdētāja Tatjana Bražņika uzskatīja un joprojām viņu uzskata par savu lielāko palīgu. Jau gadu viņš nezvana nevienam žurnālistam, viņa tālruņa numurs, kas norādīts mājaslapā, nedarbojas. Un tam ir savi iemesli, proti, Latvijas Krimināllikuma 160. panta 1. un 2.daļa: Par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tā izdarīta, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo; par anālu vai orālu aktu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kas saistīta ar vaginālu, anālu vai orālu iekļūšanu cietušā ķermenī, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo.

Ventspils prokurors tiesājamajam pieprasīja 13 gadus ieslodzījuma, jo cietušo ar garīgajiem traucējumiem ir četri un viņi visi ir cietuši Žēlsirdības mājā. Policija ir pierādījusi 21 Viktora darbības epizodi, kurās figurē gan mēģinājums veikt izvirtīgās darbības, gan arī pašas darbības. Vecuma ziņā visjaunākais, kas cietis, ir 1990. gadā dzimis, bet visvecākais – 1953. gadā dzimis. Pats apsūdzētais (1973. dz.g.) vainu noliedz, viņa vainu noliedz arī darba devēja Tatjana Bražņika. Iesniegumu policijā esot uzrakstījis kāds bijušais centra klients – jauns vīrietis, ar kuru apsūdzētais konfliktējis. Pēc centra vadītājas teiktā, abiem esot patikusi viena meitene, un viņu starpā bijuši arī citi konflikti. Centra vadītāja pieļauj, ka šo iemeslu dēļ bijušais darbinieks ticis apmelots.

Bražņika stāsta, ka pārdzīvo par sava palīga zaudējumu, viņa sūta Viktoram uz cietumu nelielu naudas summu, jo no produktiem uz cietumu neko sūtīt nedrīkst. Vēl viņa pastāstīja, ka divi aprūpējamie, kas it kā cietuši no viņa palīga, joprojām atrodas centrā.

Visi četri aizstāvamie ir izgājuši tiesas psihiatrisko ekspertīzi, kuras rezultāts uzrādīja, ka cietušie nefantazē. Apsūdzētais arī ir izgājis psihiatrisko ekspertīzi un tika atzīts, ka ir pieskaitāms.

Krimināllieta Ventspils tiesā tiek izskatīta slēgtā tiesas sēdē, līdz ar to par tās izskatīšanas gaitu tiek sniegta ierobežota informācija. Iepriekšējā sēdē tika sāktas tiesas debates, ko plānots turpināt 11.aprīlī. Kā pieļāva Ventspils tiesas pārstāve, drīzumā varētu nolasīt spriedumu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    es 24.03.2017, 16:42:45

    Kādā nozīmē ''aizstāvēja''? Rakstā tas nav paskaidrots.

  • -1
    df123 24.03.2017, 17:24:55

    Un kas ir "izvirtīgas darbības"???

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: