21.martā ap plkst. 20:00 Ventspilī, Celtnieku ielā no neaizslēgta dzīvokļa konstatēta zādzība – nozagts mobilais telefons un automašīnas atslēgas.

Brīdī, kad dzīvokļa iemītniece devusies mājās, viņa pamanījusi zagli. Vīrietis ar nozagtajām atslēgām centies iekļūt automašīnā un aizbraukt ar to. Aculiecinieki bija izsaukuši Ventspils pilsētas pašvaldības policiju, kuri aizturēja 1983.gadā dzimušu vīrieti un nodeva viņu Valsts policijas darbiniekiem lietas apstākļu tālākai noskaidrošanai.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Valsts policijā notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija atgādina, ka nepieciešams aizslēgt sava mājokļa durvis – pat tad, kad kāds ir mājās un makus, kredītkartes un citus svarīgus dokumentus neglabāt koridorā virsjakās vai uz skapīšiem, bet gan vietā, kas nav rokas stiepiena attālumā jebkuram, kurš ienācis mājoklī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: