Pēc neatlaidīgiem pūliņiem visas nakts garumā šorīt glābējiem izdevies no rapša sēklu rezervuāra izcelt bojā gājušā alpīnista mirstīgās atliekas.

Nelaimes gadījums notika vakar ap pusdienlaiku, kad divi alpīnisti strādāja uzņēmuma BioVenta rapša sēklu rezervuārā. Pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ alpīnistus pārsteigusi pirms tam sastingušo sēklu biršana, kuru izkustināšana arī bija viņu uzdevums. Alpīnistu tiešais darba pienākums arī bija izkustināt sastingušās sēklas, veicot šos darba pienākumus atbilstoši iepriekš iegūtām profesionālām zināšanām un atbilstoši konkrētajai darba specifikai. Vienam no alpīnistiem izdevās izkļūt no rezervuāra, bet otrs palika tajā un sāka grimt sēklās. Meklēšanas darbi ar ātriem panākumiem nevainagojās, kas nozīmēja, ka cerību izcelt viņu no rezervuāra dzīvu kļūst arvien mazāk. Sēklas rezervuāru bija piepildījušas līdz 7- 8 metru atzīmei, bet temperatūra tā vidū varēja sasniegt pat 70 grādus.

Vīrietis 20 metrus dziļajā rezervuārā tika atrast vien šorīt pēc pulksten astoņiem, bet tagad izmeklēšanā tiks noskaidrots traģiskā nelaimes gadījuma iemesli. Otrs alpīnists pēc negadījuma tika nogādāts slimnīcā, lai veiktu viņa veselības stāvokļa pārbaudi. Nelaimes gadījuma cēloņu noskaidrošanu un tālāku izmeklēšanu veic Valsts darba inspekcija un Valsts policija.

BioVentas pārstāvji apstiprina, ka uzņēmuma teritorijā noticis nelaimes gadījums, kurā bojā gājis BioVentas apakšuzņēmēja profesionāli apmācīts alpīnists, kas veicis rapša sēklu uzglabāšanas tvertnē attīrīšanas darbus. Glābšanas darbi teritorijā ilga aptuveni 20 stundas un tajos tika iesaistīti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, apakšuzņēmēja brīvprātīgie alpīnisti, BioVentas tehniskie un ražošanas speciālisti, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija, ziņo sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Kļaviņa. Uzņēmums izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem.

Lasi vēl