Pirms mēneša Valsts policija uz aizdomu pamata par narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkos aizturēja vīrieti. Kratīšanas laikā tika izņemta pulvera masa, kuras sastāvā ir spēcīga narkotiska viela, kuru izmanto lielu dzīvnieku anestēzijā.

2016.gada decembra sākumā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētas noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki Ventspilī uz aizdomu pamata par narkotisko vielu realizāciju un glabāšanu realizācijas nolūkos aizturēja 1987. gadā dzimušu vīrieti.

Tika ierosināts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tika veikta virkne izmeklēšanas darbību un kratīšanu laikā Valsts policijas darbinieki izņēma 13 gramus pulvera masas, kas satur narkotiskās vielas karfentanīlu un tramadolu.

Vīrietim šobrīd piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Patlaban minētajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Par iepriekš minēto noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzēta atbildība ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 15 gadiem.

Informācijai: karfentanīls ir 10 000 reižu stiprāka viela par morfīnu un tā viens grams noder 1000 devu izgatavošanai. Lai gan šajā gadījumā tas bija pulvera maisījums, kura sastāvā bija šī viela, tomēr šis daudzums ir atzīstams par ievērojamu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Milda Kušš 07.01.2017, 03:01:08

    bez jautajumiem cietumā iekšā!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: